Helló, én, helló, nyár! Avagy túl a fesztiválokon…

Kerestünk, kutattunk és izgalmas nyaralási lehetőségeket találtunk „túl a fesztiválon” jeligére. Azoknak, akik maguk mögött hagynák a nagyvárosi nyüzsgést és tényleg feltöltődnének a szabadságuk alatt, és olyanoknak is, akik saját magukhoz szeretnének egy kicsit közelebb kerülni. Önismereti nyaralásokat, izgalmas meditációs és alkotótáborokat szedtünk csokorba!
Mert a lelki béke menő! 
 
Pár éve még furcsán néztek volna arra az emberre, aki a családi vakáció helyett önismereti táborban szerette volna tölteni az éves pihenését, manapság viszont egyre inkább nyit a mi kultúránk is ezek felé a lehetőségek felé. Nézz csak körül, egyre többen járnak munka után lazításból jógázni, vagy éppen más mozgásforma, művészetterápia, meditáció segítségével szeretnének jobban megismerkedni önmagukkal egy teljesebb, boldogabb életért. Az önismeret mára megvívta a harcát: már nem furcsa, hanem egyenesen trendi dolog foglalkozni önmagaddal! 
 
Négy dolog, amiben egy önismereti tábor segíthet: 
 
• Az ellazulásban 
 
• A mindennapi stressz elengedésében 
 
• A párkapcsolati vagy egyéb lelki válság feldolgozásában 
 
• A boldogságkeresésben 
 
Melyiket szeressem? 
 
Évről évre egyre több önismereti táborral gazdagodik a hazai kínálat is, így nem könnyű közülük választani. Éppen ezért gyakran szubjektív szempontok nyerik meg a pihenni indulót: a helyszín közelsége, szépsége, a program izgalmassága vagy éppen a táborvezető személye. Meg persze az sem utolsó támpont, hogy milyen tematikájú nyaralást keresünk: meditálni vagy inkább csendben festeni vágyunk-e? Mi is válogattunk, mutatjuk a kedvenceinket: 
 
VEGATÁBOR  
 
Horvátország, Brac 
2018. június 8. és szeptember 30. között 
Ár: 320 eurótól 
www.vegatabor.hu 
 
Vegetáriánus vagy, esetleg életmódváltást tervezel, netán csak nyaralnál egy jót hasonló gondolkodású emberekkel? Akkor a Vegatábort neked találták ki: a jógától egészen az asztrológiáig nyolc témakörből válogathatsz kedvedre a varázslatos horvát tengerparton töltött egy hétre. A tematikus vegatáborok egész nyáron rendszeresen indulnak – egy-egy hetes turnusokban – Brac lélegzetelállító vidékére. 
 
JÓGATÁBOR
 
Szentbékálla/Káli medence 
2018. július 19–22. 
Ár: 39 000 Ft  
www.utkozbenjoga.hu 
 
Akár régóta jógázol, akár még csak friss a szerelem az ősi indiai kultúrával, nem fogod megbánni, ha az idei nyaralást egy jógatáborba szervezed: a tóközeli hosszú hétvége programja jógagyakorlattal és elmélettel átformál, feltölt, megújít… A mesebeli szépségű Balaton-felvidék, a szentbékállai helyszín pedig már csak hab a tortán. 
 
MEDITÁCIÓS TÁBOR 
 
Helyszín: Vöröstó  
Időpont: 2018. július 4-8. 
Ár: 65 000 Ft 
www.geregreta.hu/taborok 
 
Buli és relax együtt? Létezik! Ha érdekel a meditáció, de olyan tábort keresel, ahol nemcsak lelkileg, de testileg is feltöltődhetsz, akkor a vöröstói program neked kedvez: itt ugyanis a meditatív gyakorlatok mellett kirándulás, tábortűz és strandolás dobja fel a hangulatot. 
 
ALKOTÓTÁBOR 
 
Balatonalmádi 
2018. július 16-22., 2018. július 23-29.  
Ár: 112 000 Ft-tól
www.madebyyou.hu
 
A művészet mindig segít, például megtalálni az utat önmagadhoz és a lelki békédhez. Ha ki szeretnél lépni a hétköznapok mókuskerekéből, izgalmas alkotótábor vár a tóparton, Balatonalmádiban, az árnyas fák mögött: fess, rajzolj, agyagozz, készíts ékszert! Itt a lényeg tényleg te magad vagy! 
 
Kurcz Orsi
2018.05.30
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.