Így készült a Szerelembe gurulva

A francia romantikának és a francia vígjátéknak komoly hagyományai vannak, így nem csoda, hogy a francia romantikus vígjátékok máig közkedveltek. A Szerelembe gurulva hatalmas sikert aratott hazájában, és sokan máris az új Életrevalókként emlegetik, talán nem véletlenül.
10. Franck Dubosc-ot hazájában, Franciaországban színészként ismerik, a Szerelembe gurulva az első szárnypróbálgatása rendezőként.  
 
9. Dubosc a forgatókönyvet is maga írta, amit két dolog inspirált: a tolószékbe került édesanyja, és az, hogy mindig is szeretett volna egy olyan szerelmi történetet elmesélni, melyben a pár tagjai közti legfőbb különbség nem kulturális vagy társadalmi, hanem fizikai.  
 
8. A film munkacíme a forgatás idején még Kelj fel és járj! volt, amit végül azért cseréltek le, mert az író/rendező/producer/főszereplő nem érezte elég elegánsnak. 
 
7. Dubosc legfőbb félelme az volt, hogy a film humorával meg ne sértse a mozgássérülteket, amire eleinte különösen figyelt. De ahogy haladt a forgatókönyvvel, sikerült elengednie a problémát, és a történet már teljes természetességgel, félelmek nélkül vettetett papírra. 
 
6. Alexandra Lamynak nehéz próbán kellett helytállnia ahhoz, hogy megkapja a női főszerepet. Nem elég, hogy tolószékben kellett végigvinnie a meghallgatást, még azt is el kellett játszania, hogy a karaktere tudja, hogy a másik hazudik neki, de ő szándékosan nem leplezi le a hazugságot, ami egyáltalán nem volt egyszerű. 
 
5. Miután Lamy megkapta a szerepet, a kihívások még nem értek véget: meg kellett tanulnia tolószékben teniszezni és valamilyen szinten hegedűn játszani. 
 
4. A hegedülés elsajátítására a színésznőnek mindössze három hónap állt rendelkezésére, és egy idő után kiderült, hogy gyakorlatilag lehetetlen feladat ennyi idő alatt látványos fejlődést elérni a hangszeren. Mivel a szerepe szerint Alexandra Lamynak kifejezetten bonyolult darabokat kellett játszania, így nem volt más megoldás, mint az, hogy sok esetben testdublőr hegedül helyette a filmben.  
 
3. A színésznő a szerepre készülvén az otthonában is tolószékkel közlekedett, ugyanis arra törekedett, hogy teljesen természetesnek tűnjön a mozgása, amit csak úgy tudott elérni, ha nagyon sok időt töltött a székben. 
 
2. A legnehezebb az volt, hogy sokáig borzasztóan kellett figyelnie arra, hogy még véletlenül se mozdítsa meg a lábát a székben ülve. 
 
1. A film egyik legromantikusabb jelenetéhez Dubosc szándékosan egy medencét választott helyszínül. Nem szerette volna, hogy a két főszereplő első szeretkezése egy ágyban történjen meg, a medence pedig lehetőséget nyújtott számukra, hogy elengedvén a tolószéket, a béklyóikat is elveszítsék, és a szerelmük végre teljesen szabad lehessen. 
2018.05.29
|
(16 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.