Utolsó egész estés szólójával turnézik Akram Khan

A Xenos június 9-ig látható a londoni Sadler’s Wellben, majd Montpellier-ben, Barcelonában, Amszterdamban, a nyár végén pedig az Edinburgh-i Fesztiválon is bemutatják.
Akram Khan táncművész-koreográfust a klasszikus kathak és a modern tánc mozdulatvilágának ötvözéséből létrejött sajátos stílusa tette világszerte elismert táncossá. Legújabb koreográfiája, az első világháború százéves évfordulójára készült Xenos a kelet és nyugat, múlt és jelen, mitológia és technika határmezsgyéjén táncol, ahol az emberiség még mindig a csoda és a káosz közepén áll. Khan egy első világháborús gyarmati katona sokkos álmát mutatja be, egy indiai táncosét, akinek képzett teste a háború eszközévé válik.
 
Khan legújabb szólóelőadása egyben pályafutása utolsó egész estés, önálló darabja is, amit egy fantasztikus, nemzetközi kreatív csapattal hozott létre, köztük Jordan Tannahill kanadai drámaíróval, Mirella Weingarten német díszlettervezővel és Vincenzo Lamagna zeneszerzővel, és az előadás alatt fellépő élőzenészekkel. Akram Khan itthon több alkalommal is fellépett a Trafóban, legutóbb 2011-ben Vertical Road című előadásával.
2018.05.31
|


Játék
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén?”
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.