V4 Art Connects

Budapest, Várkert Bazár, 2018. május 25. - június 20.
A fiatal cseh, lengyel, magyar és szlovák alkotók közreműködésével szervezett, ingyenes V4 Art Connects a Várkert Bazár előtti szabadtéren szobrászati, a Budavári Mikvében pedig képzőművészeti és videoművészeti válogatást mutat be.
A június 30-ig látható képzőművészeti kiállítás-sorozat célja, hogy kortárs képzőművészek és alkotásaik bevonásával tegye a közönség számára kézzelfoghatóvá a visegrádi együttműködést. A fiatalabb alkotói nemzedékre összpontosító, csoportos válogatás zömében új, esetenként még be nem mutatott alkotásokra épít. A bemutatkozó alkotókra sok esetben jellemző a korábbi művészeti hagyományokkal történő szakítás, a szokványos műfaji kötöttségektől való függetlenedés, a műfajok közötti határok fellazítása és átlépése.  
 
A több szekcióra bontott kiállítás-sorozatban Structures címen a szobrászatnak, Illusions címen a videoművészetnek, Interactions címen pedig a hagyományos képzőművészeti ágaknak, kiemelten a festészetnek és grafikának szentel önálló kiállítási szekciót. A Structures szobrászati szekció egyfajta szoborparkként a Várkert Bazár előtti köztéren látható, az Illusions és Interactions szekciók pedig a Budavári Mikve különleges hangulatú labirintusrendszerében várják a látogatókat. 
 
2018.06.04
|


Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Solti Gizi emlékkiállítás.
Budapest, Fészek Művészklub, február 19. - március 15.

Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.