Ivonne Kennedy - Az önjáró képzelet

Budapest, Cervantes Intézet, 2018. május 25. - július 31.
Az építészet és az absztrakció célja, hogy általuk különleges és izgalmas formákat lehessen alkotni. Ez a kiindulási pont jellemzi Ivonne Kennedy festményeit, szobrait és grafikai munkáit, kiegészülve kivételes allegorikus ábrázolásmódjával, melyet különböző alkímiai eljárások és a Tarot szimbolikája ihlettek.
Ivonne Kennedy Oaxaca városában született 1971-ben és részt vett abban a művészeti mozgalomban, ami szembehelyezte magát az Oaxacában uralkodó ikonográfiával, egyúttal szembeszállt a fullasztó férfi dominanciával is. Az ír felmenőkkel rendelkező alkotó az 1990-es években vált ismertté szenvedélyes képalkotása révén, amelynek már-már túlzó strukturáltságát kiegészítette sajátos időérzékelése, építészeti vonalvezetése pedig magában hordozza a magányérzetet. Ugyanakkor a benne rejlő jelek, fények, strukturális elrendezések láttatni engedik az emberi jelenlétet, anélkül, hogy erre külön rámutatnának.  
 
Alkotói munkássága művein keresztül számos ország galériájába, múzeumába eljutott. Mexikóban, az Egyesült Államokban, Kubában, Hollandiában, Németországban, Svédországban, Szingapúrban, Indonéziában, Csehországban, ez alkalommal pedig Cervantes Intézet tárlatán csodálhatjuk meg műveit.  
2018.06.04
|
(3 kép)


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.