Diddy 21 millió dollárt fizetett egy Kerry James Marshall-képért

Rekord összegért, 21, 1 millió dollárért kelt el Kerry James Marshall Past Times című műve a Sotheby’s egyik nemrég megrendezett aukcióján.
Az 1997-ben készült festmény egy színes bőrű családot ábrázol piknik közben, amin a szereplők golfoznak, vízisíelnek, motorcsónakoznak – vagyis olyan tevékenységeket végeznek, amiket az ilyen jellegű életképen tipikusan magasabb társadalmi körökbe tartozó vagy arisztokrata származású, fehér emberek szoktak. Bár Marshall a 2000-es évek eleje óta elismert festő – volt már kiállítása a Tate Modernben és Michelle Obama is nagy rajongója – a Past Time eladásából származó összeggel az egyik legjobban fizetett afroamerikai művész lett. A kép új tulajdonosa pedig nem más, mint Sean Combs, azaz Diddy, a Bad Boy Entertainment megalapítója, akinek ugyanabban az évben jelent meg első, No Way Out című lemeze, mint amikor a kép készült.
2018.06.04
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.