Előkerülhet Frida Kahlo legnagyobb festménye

Frida Kahlo 1940-ben készült La Mesa Herida („a megsebesült asztal”) festményének nyomaira bukkantak, és akár öt éven belül meg is találhatják azt, írja a The Art Newspaper. A festményt még Kahlo ajándékozta a Szovjetuniónak, azonban 1955-ben, egy varsói kiállítást követően úton Moszkva felé nyoma veszett, azóta pedig a Kahlo-kutatók szent gráljává vált.
A festmény nyomára Raúl Cano Monroy bukkant, aki tavaly rendezett egy kiállítást Diego Rivera és Kahlo műveiből Mexikóvárosban, bár a bizakodó kijelentésen kívül bővebb információt nem volt hajlandó megosztani a sajtóval. A La Mesa Herida Kahlo legnagyobb festménye (körülbelül 1,2x2,4 méter) és érdekessége, hogy a festményt nem vászonra, hanem fára festette a mexikói festőnő, így különösen érdekes lehet, hogy tudott nyomtalanul eltűnni.  
 
Frida Kahlo műveiből július 7-én nyílik nagyszabású kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában, melyre a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezik majd Budapestre. 
 
(The Art Newspaper) 
2018.06.05
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.