Nemzetközi műfordító-találkozót tartanak a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeum a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben szervezi meg június 8-10. között A Magyar Irodalom V4-es Fordítóinak Találkozóját, melyre Lengyelországból, Szlovákiából valamint Csehországból érkeznek műfordítók.
A találkozó célja, hogy a szakmai programok mellett lehetőséget biztosítson az idelátogató 34 műfordítónak az egymással és az - adott hétvégén igen felpezsdült – irodalmi élettel való találkozásra; hogy részt vehessenek az Ünnepi Könyvhét és a Margó Fesztivál programjain is. 
 
A PIM az Arany János-emlékév keretében tavaly júniusban szervezte meg A Magyar Irodalom Fordítóinak Találkozóját, melyre száz műfordító érkezett különböző országokból, idén áprilisban pedig a magyar irodalom francia és német fordítóit látta vendégül. A jelenlegi, V4-es országokra fókuszáló találkozó a harmadik a sorban. 
 
A program és a Margó Fesztivál részeként június 8-án, 17 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös termében a nyilvánosság előtt is nyitott angol nyelvű V4-es felolvasóestet tartanak Jana Bodnárová (SK), Anna Butrym (PL), Deres Kornélia (HU), Karel Veselý (CZ) és Baczoni Márk (HU/UK) résztvételével. A Visegrádi Irodalmi Rezidens Program ösztöndíjasai másfél hónapig dolgoztak Budapesten. Mit írtak, mit láttak, hol jártak, és mit gondolnak a városról, inspirációról, felfedezésről? Többek között erről beszélgetnek Baczoni Márk műfordító, szerkesztővel, valamint részletek hangoznak el korábbi és készülő (!) munkáikból.
2018.06.06
|


we can fly - Kele Juci kiállítása.
Budapest, Tranzit Art Café, október 19. - november 15.

Emigráns magyar művészek az 1956-os Forradalomról.
Budapest, Műcsarnok, 2018. október 19. - 2019. január 6.

Weegee– A Híres, 1935–1960.
Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2018. október 18. - 2019. január 20.

Munka / Work (Marx200).
Budapest, Art Quarter Budapest, október 25. - november 25.

Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.