Vodkamúzeum nyílik Varsóban

A Visztula jobb partján fekvő, varsói Praga negyedben, egy 19. századi szeszgyár felújított épületében nyílik meg jövő héten a Lengyel Vodka Múzeuma, ahol a lengyel vodkafajták több mint hatszáz éves történetét, előállításuk módját mutatják be.
A múzeum öt tematikus tárlatban, mindenekelőtt multimédiás eszközökkel mutatja be a lengyelországi vodkagyártás hagyományát, a vodkakultúrát, az italhoz kapcsolódó szokásokat. A kiállítás látogatói megtudhatják, hogy a lengyel vodkaként árult, oltalom alatt álló termékek öt hagyományos, Lengyelországban termelt gabonafajtából - búza, rozs, tritikálé, árpa, zab -, valamint burgonyából készülnek. A múzeum látogatói felidézhetik többek között azt a mítoszként keringő történetet is, melyben a legendás Rolling Stones együttes az 1967-es varsói koncertjeiért egy vagon vodkát kapott honorárium gyanánt, a szállítmányt viszont végül a brit vámosok visszairányították Lengyelországba. 
 
Az épületben a kiállítás mellett több elegáns bárt és éttermet is kialakítottak. Kiskorúak csak szülői felügyelettel látogathatnak a múzeumba. 
 
(MTI) 
2018.06.07
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.