Art Capital harmadszor

Szentendre, 2018. június 9 - 24.
Június 9-től 24-ig Szentendre a művészet fővárosa: az idei Art Capital keretében 24 tematikus kiállítás, 52 művész és 136 program várja a közönséget Szentendre belvárosában. A téma ezúttal a kert ideája, ezért is lett a 2018. évi Art Capital címe: Az Édenkert nyomában.
A hazai alkotók mellett, Franciaországból, Németországból, Lengyelországból, Svájcból, Belgiumból, Spanyolországból, Romániából, Hollandiából, Macedóniából, Olaszországból és az USA-ból is érkeznek művészek a Duna-parti kisvárosba. Az idei programot a Képtárban kiállító, dél-afrikai Mohau Modisakeng nyitja meg.
 
A képzőművészet mellett ezúttal is gazdag irodalmi programot kínál a fesztivál – Závada Péter, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Zsófi, Nádasdy Ádám és Térey János is önálló felolvasóestet tart az Art Capitalon, Nádas Péternek pedig köztéri fotókiállítása nyílik a városban. 
 
Ingyenes vetítések is lesznek a Dunán, egy hajón felállított hatalmas ledfalon: Ruben Östlund, Wim Wenders, Juliano Riberio Salgado, Jim Jarmusch és Michael Haneke új filmjei mellett megnézhetjük Pálfi György Final cut című művét és Bódy Gábor klasszikusát is, a Nárcisz és Psychét, valamint a Psyche és Nárciszt. Emellett koncertek, színházi előadások, tárlatvezetések, gyerekfoglalkozások színesítik a fesztivál programját. 
 
2018.06.11
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.