Nemzetközi díjjal jutalmazták a Nemzeti Múzeum és a PIM appjait

A Magyar Nemzeti Múzeum okostelefonos applikációja nyerte az AVICOM (az ICOM nemzetközi múzeumi szervezet Audiovizuális, Új Média Technológiák és Közösségi Média Nemzetközi Tanácsa) idei pályázatának Mobil Alkalmazások kategóriáját.
Az MNM díjnyertes alkalmazását az intézmény Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállításán lehetett megismerni, de a Kelet és Nyugat határán című állandó régészeti kiállításban is használható. Az előbbi kísérleti kiállítás egy 20. századi női karakter, Anna életútját kíséri végig, amiben Anna egyes szám első személyben meséli el történetét, így a narráció a kiállítás szerves részévé válik. A látogató egy elágazásnál dönthet Anna további életéről is, így aktív résztvevője a karakter történetének. 
 
A Mobil Alkalmazások kategória harmadik díját a Petőfi Irodalmi Múzeum a nagyszalontai Csonkatoronyban nemrég nyílt kiállításához kifejlesztett applikációjával nyerte el. Erről itt írtunk bővebben
 
(MTI) 
2018.06.11
|


Vezeklések kora - Gaál József kiállítása.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Simorka Sándor grafikái.
Budapest, Vigyázó Sándor MH, szeptember 20. - október 17.

Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.