Gundel a Gellértben – Gasztrohétvége sztárséfekkel

Budapest, Danubius Hotel Gellért, június 22 - 24.
A hazai vendéglátás eddigi történetének legismertebb nevei fuzionálnak két napra az idén 100 éves Gellért Szállóban. A gasztronómiai hétvége június 23-án egy Lakosztályétteremmel, 24-én pedig egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szállodaépületébe.
Az idén 100 éves Danubius Hotel Gellért és a vele majd’ egyidős Gundel Éttermet a 19. század első felében komoly kapocs kötötte össze. Ez pedig nem más volt, mint Gundel Károly maga. A szálloda éttermeit ugyanis már a kezdetektől a főváros jeles szakembereinek adták bérbe. 1927-től pedig nem másnak, mint Gundel Károlynak ítélték oda a bérleti jogokat, aki húsz évig tevékenykedett itt és vett részt a szálló felvirágoztatásában. Ahogy a szálloda históriája leírja, a Gellértben született meg Gundel Károly három híres étele is: a fogas Rothermere, a bakonyi gomba és a pittsburgi borjúborda. 
 
A szálloda centenáriumának évében mi sem természetesebb, hogy ezt a legendás összefonódást élesszék újjá a két executive chef, Litauszki Zsolt és Müncz Gábor segítségével. A Gundel-Gellért fúzió június 23-án, a szálloda védjegyének számító Lakosztályétteremmel kezdődik. A Lakosztályétterem fogalmát a Gellért Hotel hívta életre, melynek a leghíresebb vendégeit fogadó 422-es lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Ebben a környezetben szolgálják majd fel a Gundel Étterem executive séfjének, Litauszki Zsoltnak exkluzív 5-fogásos, pezsgősorral kínált menüjét. A vacsora, valamint a séffel közös, pezsgőzéssel és sós falatkákkal kísért „szedd magad” interaktív program – a szálloda vendégei ugyanis maguk szedik majd a barackot a desszerthez a délután folyamán - egyedi és felejthetetlen élményt ígér a gourmandoknak. 
 
Másnap pedig a már szokásos Sunday brunch korlátlan étel- és italfogyasztással csalogatja a vendégeket, ezúttal Müncz Gábor, többszörös bajnok mesterszakács ételeivel. A Sunday brunch érdekessége, hogy míg a Gellért vezető séfjének svédasztalos menüjében régi Gundel étlapokról is előkerülnek majd fogások, a Gundel tányérszervíz menüsorának fogásai a Gundel Étterem megújulásának előhírnökei. 
2018.06.12
|


Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.