Vígopera három fogásban

Budapest, Dunapark Kávéház, 2018. július 13. 19:30
Bár a vacsora opera műfaja hazánkban még kevésbé ismert, Londonban komoly rajongótábora van. A Dramatic Art Produkciós Iroda az opera műfajában is új és friss alkotást mutat be. Donizetti Ritáját élvezhetik majd az érdeklődők elegáns kávéházi környezetben.
Az alkotók elmondták, azért választották ezt a helyszínt és formát, hogy közelebb hozzák az operát az emberek mindennapjaihoz, és mert maga a mű cselekménye is egy fogadóban játszódik. Az 1840-ben íródott daljáték egy vérbő remekmű, és bár az olasz zeneszerző műve eredetileg francia nyelven íródott, a most bemutatásra kerülő előadás magyar nyelven hangzik majd el, hogy minden apró fordulat és humor pontosan érthető legyen. Az alkotók a mű teátrális és színészi erejét igyekeznek kidomborítani, természetesen a legigényesebb zeneiség mellett.
 
Donizetti operájának fő témája a férfi-női viszonyok és nemi szerepek kérdése, melyek az utóbbi évtizedekben rendkívül sokat változtak. Már nehéz elkülöníteni az „igazi férfi” és az „igazi nő” jellemző tulajdonságait. Az ezekről kialakított hagyományos kép már elavultnak számít, de az alternatívák is gyorsan változnak. Az előadás látványát a képregényművészet formaisága hatja át, ezzel is kifejezve, az opera nem öreg, poros dolog, és tele van korszerű és örökérvényű gondolatokkal. 
 
2018.06.15
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.