Programok a Balatonnál

2018. június 20-26.
A Balaton partján több településen
Ha imádod a bulit és az őrületet, hatalmas neonszínes buliban lehet részed a siófoki éjszakában, amennyiben viszont csendre és rejtélyekre vágysz, akkor sem kell a sötét szobát választanod, mert a Tihanyi apátságban éjszakai felfedező sétán vehetsz részt.
Siófok
Egészségexpo
június 24. 10:00 (Fő tér)
Szűrővizsgálatok és véradás mellett egész napos programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Ingyenes!


Ultra Color of Siófok
június 23. 19:00, (Plázs, Petőfi sétány 3.)
Itt normális, ha két UV-karkötővel a kezeden extravagáns színekben pompázó unikornisként közlekedsz a vidámnyár égisze alatt. Azon sem lepődik meg senki, ha zölden fénylő Hulkként, esetleg rikító arcú Jokernek maszkírozva világítasz a tömegben... Hogy mivé alakítod magad, vagy a legközelebb állót – csak rajtad múlik... Ehhez mindent megadnak: UV reagáns festékek 6 színben, töménytelen mennyiségben, karkötők, maszkok és egyéb UV reagáns extrák. Az Ultra Colorparty szabadtéri változatán tetőtől talpig új élményekben lesz részed! Az UV festékek az egészségre nem ártalmasak, a ruhából kimoshatóak!Balatonalmádi
Szent Iván-éji mulatság és tűzgyújtás
június 23. 20:00
A Szent Erzsébet-ligetben kézműves kirakodóvásárral, étel- és italkínálattal várják a családokat. Máglyarakás, tűzzsonglőrök, tűzugrás. Fellép a Green Spirit.
www.balatonalmadi.hu

Tihany
A csend hangjai – Éjszaka a Tihanyi Bencés Apátságban
június 26. 21.30 (Bencés Apátság, Mádl Ferenc tér 1.)
A Hosszúlépés jóvoltából Ágoston atya vezetésével a sötét termekben és éjszakai csendben barangolva fedezhetitek fel azokat a tihanyi bencés helyeket, amelyek a mindennapok során körülvesznek minket vagy éppen nem is látogathatóak.
www.hosszulepes.org

Csopak
Olaszrizling Éjszakája
június 23. 18:00 (Csopaki Strand)
A hagyományok szerint az Olaszrizling Éjszakáját Csopakon Szent Iván napjához közel, az év egyik legrövidebb éjszakáján rendezik meg. 2018-ban június 23-án. Napnyugtától napkeltéig tüzek jelzik a finom, zamatos borokat és egyéb finomságokat kínáló pincéket. A pincék és borászatok különleges borokkal és ízletes ételekkel várják az ide látogató vendégeket!
www.csopak.hu

Gyenesdiás
Nyárindító nyitóbuli
június 23.
Nyitóbuli a Dream Beach Cocktail Bar-ban! Az este során a kellemes nyár esti hangulatért Varga Endre felelős, majd pörgős zenékről Dj B!a gondoskodik! Este a belépés a strandra „in-Gyenes”!
Ingyenes!

Kapolcs
Kapolcska Program – Összművészeti ifjúsági tábor és családi fesztivál
június 24–27.
A hatnapos tehetségkutató és fejlesztő táborral, ahol közel 120 iskolás korú fiatal kap „összkulturális” oktatást zenei, színházi, népzenei/néptánc, kézműves szekcióban. A csoportokat olyan elismert művészek, ill. intézmények vezetik, mint például Szirtes Edina Mókus hegedűművész, vagy a Hagyományok Háza munkatársai. A táborban – a település és környékének megismerése mellett – közös „alkotások” létrehozására is lehetőség lesz a kreativitás és a hagyományos „kapolcs érzés” jegyében. Az esti közösségi együttlétek és táncházak a közönség számára is nyitottak lesznek.
www.kapolcska.hu
Vonyarcvashegy
XVI. Szentivánéji tűzgyújtás
június 23. (Lido strand)
A Balaton-parton meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá a szombat estét. Vonyarcvashegyen hangulatos program és tűzgyújtás részesei lehetnek a község lakói és az odautazó vendégek is.
www.vonyarcvashegy.hu

Vonyarci Nyargalás
június 23.
Hegyi majdnem félmaraton vagy negyed-maraton a Keszthelyi-hegységben! A rajt-cél helyszíne, versenyközpont: Vonyarcvashegy, Rendezvénytér–sátor.
www.vonyarcvashegy.hu
2018.06.19
|


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.