Koncertek a Balaton vizén és partján

„A tó tükrén hajók lennénk, csak sodródnánk, ilyen jó még sose volt…” – énekli a Margaret Island, akik a dal valódi hangulatát is megidézhetik a júniusi kompkoncertjükön, Siófok pedig várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából készül különleges előadói felhozatallal a nyári szezonra.
Június 22-én az esti órákban Szántódról és Tihanyból elindul két komp, ami a Balaton közepén találkozik, hogy összekapcsolódásukkal úszó helyszínéül szolgáljanak a Margaret Island koncertjének. 2013 óta a kompon olyan zenekarok léptek fel, mint a Kiscsillag, Vad Fruttik vagy a Tankcsapda – ezt a hagyományt követi most Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint együttesének koncertje. A légkört hangulatfények, büfé és ülőhelyek teszik igazán nyáriassá.

A Margaret Island 2013-ban alakult együttes, eddig két albummal büszkélkedhetnek: 2015-ben jelent meg az Egyszer volt, 2016-ban pedig a Bakancslista. „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy mi is részesei lehetünk a kompkoncert nyújtotta élménynek, nagyon várjuk már, hogy a Balaton közepén játszhassunk!” – mesélte Lábas Viki, a zenekar énekese.

A nyári esték szerves része lesz a siófoki Plázs is, ahol olyan előadók szolgáltatják a hangulatot, mint Lovasi András, aki a Kiscsillag zenekar többi tagjával és különleges vendégekkel együtt idézi fel első 50 évének dalait. Velük érkezik többek között Falusi Mariann, Kispál András, Kiss Tibi és Leskovics Gábor is.


A Plázson zenél idén nyáron Ákos is, aki szintén 50. születésnapját ünnepli, vagy a Neoton Família, de Majka és Curtis is szórakoztatja a közönséget „siófoki tengerparton”.
2018.06.19
|


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén?”
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.