Speciális évad a Radnótiban: hat helyszínen játszik majd a társulat

Rendhagyó évad előtt áll a Radnóti Színház, amely a szomszéd házban zajló építkezés miatt saját épülete mellett további helyszíneken is játszik a jövő szezonban.
A Radnóti Színház színpadának egy része a szomszédos - Paulay Ede utca 52. szám alatti - házhoz tartozik, és a díszletszállításuk is ezen az épületen keresztül történik. Előreláthatólag 2018 nyarán indul a szomszéd ház bontása és építése, amely átmenetileg érinti a színház működését is. A színpad mélysége megszűnik egy évadra, csak egy leszűkített játékterük marad. A színház működése azonban az építkezés ideje alatt is biztosított lesz. A kisebb színpadot igénylő előadásaikat megtartják a Nagymező utcában, a nagyobb színpadot igénylő repertoár-előadásaikat és az új bemutatóik közül egyet viszont más helyszínen játszanak. 
 
A Radnóti Színház előadásaival hat helyszínen lesz jelen a VI., VII. és XIV. kerületben. Az Ádám almái és a III. Richárd című előadás a Pesti Magyar Színházban látható majd, a Futótűz és A párnaember című produkciót pedig az Ódry Színpadon játsszák. A Bárány Boldizsár című előadást továbbra is a Stefánia Palotában láthatja a közönség, a Kezdhetek folytatódni című Petri-estet pedig a színház Keres Emil Próbatermében. 
 
A Radnóti Színházban marad továbbra is az Üvegfigurák, az Egy piaci nap, a színArany, a Viva Bartók! és a Szövegséták Esterházyval című produkció. Egy előadást, az Iván, a rettenet című produkciót egy ideig nem játsszák, de nem veszik le a repertoárról. Emellett a TESLA Loft termében is tart bemutatót a színház. 
 
A jövő évadot Valló Péter rendezése nyitja októberi premierrel, a további bemutatók színpadra állítására Kováts Adél, a színház igazgatója Sebestyén Abát, Hajdu Szabolcsot és Zsótér Sándort kérte fel. Az évad második felében várhatóan Alföldi Róbert is rendez a színházban. A társulat egy új taggal is bővül: Vilmányi Benett szerződik a színházhoz. 
 
(MTI)
 
 
 
 
2018.06.22
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.