Budapest ezer arca – Kardos Ildikó kiállítása

Budapest, Fiktív Pub, 2018. június 25. - szeptember 9.
A Fiktív Gasztrogalériában több mint tíz éve rendeznek kiállításokat és eddig minden évben szerepelt olyan tárlat, melynek Budapest volt a témája. Ezúttal a Fióka Art Online Képző és Iparművészeti Galéria szervezésében látható Kardos Ildikó fotóművész kiállítása.
„Szeretem, sőt imádom fővárosunkat és a magyar tájakat, szeretek utazni, világot látni is. Próbálom a megszokott helyeket más szemszögből, vagy épp nem a megszokott napszakban megmutatni. Szeretem láttatni az én szememmel a sokak által talán észre sem vett részleteket, melyek mellet hajlamosak vagyunk nap mint nap észrevétlenül elsétálni” – mondta el képeiről Kardos Ildikó. 
 
„Mivel keresem a nem szokványos időszakokat, pillanatokat, ezért gyakran kelek nagyon korán előre elemezve, átgondolva az időjárás esélyeit, a napfelkelte időpontját, vagy a látószöget, ahonnan készíteni szeretném a képeket. Korán reggel minden annyira más. Éppen így csodálkoztam rá az évszakok okozta változások színpompás lenyomataira, arra miként a fények és árnyékok mulandóan átfestik a környezetet és gyakran csak másodpercekig időznek egy házfalon vagy szegletben. Ezeket a mulandó pillanatokat próbálom képeimmel maradandóvá tenni” – mesélte az alkotási folyamatról a fotóművész. 
2018.06.25
|
(5 kép)


Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.