BOI, Egy vándor éneke

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2018. június 28. - augusztus 16.
A BOI, Egy vándor éneke a holland filmrendező, Anne Marie Borsboom projektje, mely három különböző médium, egy dokumentumfilm, egy fotókönyv és egy fotóinstalláció párbeszédéből áll.
A BOI egyedülálló anyaga Nitzan Krimsky életének tíz évét és lányból „boi"-á változását dokumentálja. Anne Marie Borsboom követte Nitzan Krimsky életét és testi változásait, és elkísérte utazásain a világ minden sarkába. A BOI mindezt naplószerű önarcképek végtelenített szekvenciáin keresztül meséli el. A történet egy bajuszos lánnyal indul, az identitások közötti lebegéssel folytatódik, majd az utolsó lépések megtételével zárul. Közelről megismerhetünk egy lenyűgöző és megkapó embert, aki legalább annyira áldozat, mint amennyire hős. Az önreflexív és nem ritkán provokatív képeket – amelyek nem kevés nárcizmusról és megszállottságról tanúskodnak – áthatja az identitás és reprezentáció módozatainak állandó, lázas kutatása.  
 

 
Ingyenes!
 
 
 
2018.07.02
|
(5 kép)


14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.