BOI, Egy vándor éneke

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), június 28. - augusztus 16.
A BOI, Egy vándor éneke a holland filmrendező, Anne Marie Borsboom projektje, mely három különböző médium, egy dokumentumfilm, egy fotókönyv és egy fotóinstalláció párbeszédéből áll.
A BOI egyedülálló anyaga Nitzan Krimsky életének tíz évét és lányból „boi"-á változását dokumentálja. Anne Marie Borsboom követte Nitzan Krimsky életét és testi változásait, és elkísérte utazásain a világ minden sarkába. A BOI mindezt naplószerű önarcképek végtelenített szekvenciáin keresztül meséli el. A történet egy bajuszos lánnyal indul, az identitások közötti lebegéssel folytatódik, majd az utolsó lépések megtételével zárul. Közelről megismerhetünk egy lenyűgöző és megkapó embert, aki legalább annyira áldozat, mint amennyire hős. Az önreflexív és nem ritkán provokatív képeket – amelyek nem kevés nárcizmusról és megszállottságról tanúskodnak – áthatja az identitás és reprezentáció módozatainak állandó, lázas kutatása.  
 

 
Ingyenes!
 
 
 
2018.07.02
|
(5 kép)


Játék
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.