Sam Havadtoy triplán

Budapest, Ludwig Múzeum, Kálmán Makláry Fine Arts Galéria; Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum
Júliusban három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás nyílik Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakaiból.
A július 13-án a Ludwig Múzeumban nyíló, Huszárlépésben című, 13 termen átívelő tárlat elsősorban a művész New York-i éveire fókuszál, mikor a 1970-es és 80-as években Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono, Donald Baechler gyakran vonták be művészeti projektjeikbe a fiatalon New Yorkba érkező, belsőépítészként dolgozó Havadtoyt. A kiállítás párhuzamba állítja New Yorkban kialakult művészeti együttműködéseit saját, későbbi művészeti célkitűzéseivel: sikeres belsőépítészként fordult egyre inkább a komplex üzeneteket létrehozó térelemekhez, a tereket szervesen alakító eszközökhöz. Csipkével és festékkel homogenizált világának használati tárgyai, bútorai, belsőépítészeti elemei képregényként helyezkednek bele a valóságba.
 
Július 14-étől a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban a művész legújabb festményei és szobrai, köztük a Ludwigban kiállított, csipkével beburkolt Fiat 500-as kis bronzparafrázisa lesznek láthatók a Memory of Love – A szeretet emléke című kiállításon, míg a július 16-án a Kálmán Makláry Fine Arts galériában nyíló tárlaton Havadtoy legújabb szitanyomatait tekintheti meg a közönség.  
2018.07.02
|


14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.