Programok a Balatonnál

2018. július 4. – július 10.
Elstartolt a Balaton Sound Zamárdiban, ahol a hét végéig tart a buli a tóparton. Nem marad el a KeszthelyFest és a VeszprémFest sem, ahol a klasszikus zenétől a könnyűzenéig, a rizlingtől a rozéig, mindenbe belekóstolhatunk. De azért óvatosan az alkohollal a nagy melegben!
Balatonboglár
Parti Pezsgés
5–8.
(Platán strand, Parti sétány)
Négy estén át, mindennap változatos zenei programok a Parti sétányon felállított rendezvénysátorban. Közben finom balatoni borok kóstolása a Borudvarban.
www.balatonikaland.hu

Gyenesdiás
X. Jubileumi Gyenesdiási Keszegfesztivál
7–8.

Zenés gasztrohétvégére, a tizedik alkalommal megrendezett Keszegfesztiválra várják az érdeklődő helyieket és az odautazókat egyaránt a gyenesdiási Kárpáti korzón található I. Balatoni Hal- és Termelői Piacra.
További információ

Roncsderbi Országos Bajnokság
8-án

Autós sportrendezvény egész nap látványos programokkal.
További információ

Keszthely
KeszthelyFest 2018
6–8.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb rendezvénye. A zenei-gasztronómiai fesztiválon öt színpadon számos koncerttel és változatos gasztronómiai kínálattal találkozhatnak a látogatók. A rendezvénnyel párhuzamosan zajlik a Bor Összehoz Keszthelyen – Belvárosi Borfesztivál kiváló hazai pincészetek részvételével.
További információStreet Festival
9–11.

Július és augusztus hónapban – a nyáresték alkalmával – minden hétköznap este kellemes örömzene várja az idelátogatókat és a keszthelyi közönséget, neves és helyi zenészek előadásában!
További információ

Révfülöp
36. Lidl Balaton-átúszás
7-én
(Kikötő)
Érdemes idejében elkezdeni edzeni, ugyanis idén is megrendezik a Balaton-átúszást, immár 36. alkalommal. Ha úgy érzed, hogy még nem állsz készen a kihívásra, akkor sem szabad otthon maradni, mert szurkolóként is megéri kilátogatni. Tartaléknapok: 2018. július 8., 14., 15., 21., 22.
www.balaton-atuszas.hu

Balatonboglár
XIX. Jazz és a Bor Fesztiválja
11-én
(Művelődési Ház)
A tizenkilencedik alkalommal megtartott Jazz és a Bor Fesztiválja egyedi színfolt a Balaton déli partján: négy nap alatt minden este két jazzkoncert és négy-hat borász várja a látogatókat július 11. és 14. között Balatonbogláron.
www.jazzesaborfesztivalja.eu

Salföld
Salföldi Dalföld 2018
5–8.

Idén is folytatódik a Salföldi Dalföld a Káli-medence egyik csendes szegletében, Salföldön, ahol szem- és fültanúi lehetünk egy különleges összművészeti eseménynek. Negyedik alkalommal rendezik meg a Dalföldet, helyszínei pedig a Pajta Galéria, a Faluház, Tőke Gyula Pajtája, az iskola kertje, a Szent Máté-templom, illetve a Mária Magdolna-páloskolostorrom lesznek. Idén az ezerarcú magyar cigányság zenéje mutatkozik be Salföldön.
www.dalfold.hu

Veszprém
Veszprém Rallye 2018
7–8.

Az országos bajnokság veszprémi futama évek óta népszerű, több tízezer ralirajongó zarándokol el a városban és környékén megrendezett futamokra.
További információ

VeszprémFest 2018
11-én

A legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt a környező országokból is.
www.veszpremfest.hu

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2018
6–8.
(Óváros tér)
A Rozé, Rizling és Jazz Napok keretében, a VeszprémFest kísérőrendezvényeként idén is a Balaton és környékének kiváló borkínálatát, kézműves ételeket, illetve napi három koncerttel a hazai dzsesszélet és a dzsesszel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók.
További információ

Zamárdi
Balaton Sound Fesztivál
5–8.

5 nap felejthetetlen élmény a legnagyobb vízparti fesztiválon.
www.balatonsound.com2018.07.04
|


Film premierek

Lány

belga-holland filmdráma, 105 perc, 2018

Gyémánthajsza

amerikai krimi, 104 perc, 2018

A sértés

amerikai-belga-ciprusi-francia-libanoni filmdráma, 112 perc, 2017

A belleville-i zsaru

francia vígjáték, 90 perc, 2018

Ruben Brandt, a gyűjtő

magyar animációs film, 96 perc, 2018

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

amerikai-angol fantasy, 134 perc, 2018
Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.