Fényfestők és street artistok lepték el Pécset

Minden eddiginél látványosabb volt a Pécsett megrendezett négynapos Zsolnay Fényfesztivál. A szervezők mintegy 100 programmal, háromdimenziós fényfestéssel, újcirkuszi és utcaművészeti kavalkáddal várták a látogatókat, a kedvelt pécsi épületek fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai fényinstallációkat kaptak.
A pécsi székesegyház homlokzatának megfestésére idén is meghirdetették a nemzetközi Zsolnay Light Art Fényfestőversenyt, aminek első díját a magyarországi Fluid csapata nyerte Seven című alkotásával, a második helyezett Kertész Éva lett, harmadikként pedig a mexikói Nullpixel végzett, míg a közönségdíjat a magyarországi Artcontrols csapata nyerte el.
 
Ugyancsak a Fényfesztivál programja keretében rendezték meg a Zsolnay Street Artist versenyt, amin utcaszínházi és utcai cirkuszi produkciók versengtek, közülük a közönség az argentin Circo Eguapot választotta győztesnek.
(MTI/Pesti Est) 
 
2018.07.03
|


14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.