Így készült a Felhőkarcoló

A világ legnagyobb akcióhőse a világ legnagyobb épületében terroristákkal és egy gigászi tűzzel küzd meg. Kell ennél több a moziban ülve? Belestünk a Felhőkarcoló kulisszái mögé.
10. A Felhőkarcoló alkotói egy pillanatra sem próbáltak az eredetiség álcája mögé bújni, és bevallottan két klasszikus film, a Pokoli torony és a Drágán add az életed! sztorija inspirálta őket. 
 
9. A film ötlete Rawson Marshall Thurber forgatókönyvíró/rendezőtől származott, aki egy olyan akciófilmet akart készíteni, amilyet gyerekkorában szeretett. Nagyon büszke arra, hogy sikerült megcsinálnia, ugyanis a film se nem folytatás, se nem előzmény, se nem remake, ráadásul nem is egy híres regényen alapul, és manapság nagyon ritkán adnak pénzt eredeti ötletekre Hollywoodban. 
 
8. Rawson Marshall Thurber rendező a Központi hírszerzésben már dolgozott együtt a Sziklával, de a Felhőkarcoló lesz az első olyan filmje, ami műfajában nem sorolható a vígjátékok közé. 
 
7. A filmet 125 millió dollárból készítette a Universal stúdió, ami a nagy nyári blockbusterek között a konszolidáltabb méretű költségvetésekhez sorolható. 
 
6. A film helyszínéül a Gyöngy nevű felhőkarcoló szolgál a maga 225 emeletével és bő 1100 méteres magasságával. Az épületen belül luxuslakások, egy ötcsillagos hotel, több fitness center, koncertközpont, egy hatemeletes bevásárlóközpont, egy 16 termes mozi, egy saját, belső park és még sok más is található. 
 
5. A hongkongi Gyöngy az alkotók elképzelése szerint egy háromszor akkora épület, mint az Empire State Building. A létezését azzal indokolták, hogy a városban már csak magasabbra lehet terjeszkedni, mert lassan teljesen elfogynak a telkek. 
 
4. Bár Dwayne Johnson egyfolytában akciófilmekben szerepel, ezért folyamatosan fitten tartja magát, fizikailag mégis a Felhőkarcolót tartja az eddigi legmegterhelőbb filmjének. 
 
3. A rendező szerint a Felhőkarcoló újdonságot jelent majd Dwayne Johnson karrierjében, mert a korábbi szuperhős jellegű szerepeihez képest itt egy sebezhető hőst alakít, és ez új színt hoz majd abba, ahogy a Sziklát ismerjük. 
 
2. Az alkotók számára fontos volt, hogy ugyan Dwayne Johnson karaktere a családja megmentésére indul, a feleségét játszó színésznő ne csak egy megmentésre váró nő legyen, hanem egy aktív, cselekvő asszony, aki a férje megérkezéséig gondoskodik arról, hogy életben tartsa a gyerekeiket és önmagát. A szerepre a Sikoly-filmekből ismerős Neve Campbellt választották. 
 
1. Az ötlet, hogy a film egy amputált akcióhőst mutasson be a nézőknek, az HBO egyik dokumentumfilmjéből, a Real Sportsból származik, ami azt mutatta meg Rawson Marshall Thurbernek, hogy a paralimpikonok is milyen hihetetlen fizikai teljesítményekre képesek. 
 

 
 
 
2018.07.09
|
(11 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.