I Will Be Your Mirror

Budapest, Deák Erika Galéria, 2018. június 21. - július 31.
A női identitás kérdésköréhez nyújt egymástól eltérő, különböző megközelítési módokat a Deák Erika Galéria I Will Be Your Mirror című kiállításának három művésze: Delaine Le Bas, Moizer Zsuzsanna és Kristina Schuldt.
A kiállítás címét a Velvet Underground 1967-es dala inspirálta, amelynek egyszerű és romantikus alapvetése, hogy merjük látni magunkat egy másik tükrön át. A művészek kiállított alkotásai portrék, mindenféle sallangtól mentes, őszinte képek önmagukról, nőiségükről. Miközben mindhárman igyekeznek saját személyes narratívájukon keresztül olyan általános érvényű megállapításokat is tenni, amelyek továbbmutatnak az egyszerű szerep-dekonstrukcióknál.  
 
A Deák Erika Galériában első alkalommal kiállító Delaine Le Bas roma származású brit képzőművész egy olyan helyspecifikus installációt mutat be, amelyben művészet és etnográfia eggyé válik és élesen nem szétválasztható. Moizer Zsuzsanna a tájba teljesen beleolvadó alakok organikus formáival a saját belső tájaira kalauzol bennünket, művei a figuralizmus és az absztrakció határait próbálgatják. A Moszkvában született, de Lipcsében élő Kristina Schuldt legújabb vásznait erős és merész karakterű női alakok dominálják. 
 
2018.07.17
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.