Kedvenc helyek

Sziget Fesztivál 2018 - Island of Freedom

Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), 2018. augusztus 8 - 14.
Szerdától kitör a Love Revolution, azaz a minden óbudai nyugdíjas tűréshatárát próbára tevő hét. Sokszínű fiatal csapatok özönlik el a Filatorigát környékét, és hasonló tarkaság jellemzi nemcsak a közönséget, de a Sziget fesztivál fellépő művészeit is.
A Dan Panaitescu Nagyszínpad nappali műsorsávja 2018-ban is erős: északi popcsajok (a svéd Lykke Li és a dán MØ), kelet ihlette életművészek (az osztrák Parov Stelar, az exukrán Gogol Bordello), a nyugati világ kiválóságai (a brit gitárzene ikonja, Liam Gallagher és a kanadai Shawn Mendes) után az esti műsorsávot a legnagyobb csillagok ragyogják be: a Grammy-halmozó rapper, Kendrick Lamar és a Pindúr Pandúrokból Ace-szel bővült Gorillaz nyitja a sort. Az édes-bús amerikai Lana Del Rey és a 22 éves brit-albán csoda, Dua Lipa hozza a girl powert, majd a norvég producer, Kygo kanyarít EDM-partit. A hagyományosabb, ám szintén nagyon aktuális zenéket pedig a folkrocker Mumford and Sons és a zongorát idén jobban előtérbe helyező indie-rock csapat, az Arctic Monkeys szállítja. 
 
A 18. évébe lépett Világzenei Színpad is messzire visz: a sanzont punk- és raielemekkel vadító francia Les Négresses Vertes most jut el hozzánk, visszajár viszont az angol Transglobal Underground. A finn Värttinä most a Paleface nevű rapperrel erősít. 
 
A Bacardi Arena többek közt a brit Flux Paviliont, míg a Colosseum a kanadai Tigát látja vendégül.  
 
Magyar szótól a Petőfi/VOLT helyszínen üdülhetünk fel, fesztiválkedvenceinkkel. Illetve az Európa Színpadnál, ahol a kontinensünkön túlra is tágul a kör: az észt (osztó) Tommy CA$H és a cool amerikai rapper, Astronautalis is itt szövegel majd.  
 
Igazi közösségi hely az Afro-Latin-Reggae Falu – a pozitív karibi-raszta életérzés, melyhez Mike Love spirituális rastafari előadó is hozzátesz, akárcsak a Snétberger Központ ifjú jazzmuzsikusai  
 
MØ
Karaván Sátor
néven egy új helyszín nyílik, az identitásukat máig megőrző etnikai kisebbségek részvételével. A cigányok után Afrika, a latin kultúra és a közel-keleti, illetve a balkáni népek életébe és ételeibe kóstolhatunk bele.  
 
A Tribute Színpad a pop és rock mérföldköveit idézi meg magas minőségben, az ABBA-tól a Metallicáig. A Retro Színpad menüje meghízott, videodiszkóval és nemzetközi nevekkel: a brazil Regina és a német Brooklyn Bounce mellett a BonBon és az UFO is leszáll a nép közé.  
 
A Sziget Beach - Cökxpôn Chill Gardennél a természettel egybeolvadást Gabriel Le Mar, a Saafi Brothersből és Hamid Mantu, a Transglobal Underground DJ-je is előmozdítja majd.  
 
A Nagy Utcaszínháznál a brit Wired Aerial Theatre hideglelősen ábrázolja a bolygónkat sújtó ökológiai krízishelyzetet. Az újcirkusz Mekkája a Cirque du Sziget, ahol idén Guinea, Marokkó és Kambodzsa társulatai bűvölnek meg, a Fidelio Színház- és Táncsátor pedig Koreára fókuszál.  
 
De a világunkat sokrétűbbé tevő ArtZone, Múzeumi Negyed, Civil Sziget, TEDX és Magic Mirror is várja a jövőbe nyitottan tekintő látogatókat. 
 
Jegyár: 23 900-99 000 Ft 
Air
2018.07.27
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.