Programok a Balatonnál

Augusztus 8. - Augusztus 14.
2018. augusztus 8 - 14.
Már beléptünk az augusztusba, de még mindig maradt bőven idő, hogy kiélvezzük a nyár lehetőségeit. Kóstoljunk jobbnál jobb borokat mesés környezetben, sportoljunk, maradjunk egészségesek, és talán nem csak a melegrekord fog megdőlni a következő napokban.
Balatonalmádi
XV. Almádi Borfesztivál
9–15.
(Wesselényi-strand előtt)
Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága. Az ország, és kiemelten a Balaton régió borászatainak kínálata mellett táncol a város, él a színpad!
További információ

Balatonfüred
Füredi Borhetek
10–15.
(Tagore sétány)
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően mindennap színpadi műsorokkal várják a nagyérdeműt. Jó borok, finom ételek, gyönyörű balatoni környezet – ez mind egy helyen, Balatonfüreden a Borheteken.
Tovább az eseményhez


Balatongyörök
JazzFiesta – Fiatal tehetségek és nagy klasszikusok
9-én
20h (Kossuth utca – templom alatti tér)
Florists (Tabatabai Nejad Flóra és zenekara), Veres Mónika Nika és Barátai.

XV. Bor & Dal Fesztivál
9–12.
(Móló melletti sétány)
Három napon keresztül kóstolhatják a helyi és környékbeli borokat a fesztivál látogatói a Balaton-parton elterülő árnyas sétányon felállított borházaknál. Az öreg platánok alatt ejtőzve remek ételeket és különleges zenei csemegéket kínálnak. A gyerekeket minden délután a Varázshangok Családi Játszóház animátorai foglalkoztatják.
További információ

Keszthely
Keszhelyi Gasztro Sokk
11–12.
(Fő tér)
Helyi ízek, helyi termelők vására, klasszikus ételek és streetfood különlegességek, kézműves sörök, válogatott minőségi borok, koktélok, előadások, bemutatók, kóstolók, kerekasztal-beszélgetések, gyermekliget, koncertek.

Street Festival
9–10., 13–15.

Július és augusztus hónapban – a kellemes nyáresték alkalmával – minden hétköznap este kellemes örömzene várja az idelátogatókat és a keszthelyi közönséget, neves és helyi zenészek előadásában.
www.keszthely.hu

Samsara Fesztivál 2018
9–12.
(Töreki-tavak)
A Samsara Fesztivál a jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek pszichedelikus összejövetele, melyet harmadik alkalommal rendeznek meg a Siófok melletti Töreki varázslatos erdejében.
www.samsarafestival.eu


Siófok

Balatonkerülő tandemtúra látássérültekkel – Rekordkísérlet
15-én
(Ezüst-part)
0. nap. Ismerkedési est programokkal. Siófoktól Zánkán át Sóstóig. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében – immár nyolcadik alkalommal – augusztus 16. és 20. között látók és vakok sportolnak együtt: tandem kerékpárral megkerülik a Balatont.

Veszprém
CELL-CUP-2 – Szezonnyitó Nemzetközi Kézilabda Fesztivál
12–15.
(Veszprém Aréna, Külső-Kádártai út)
A Cell-Cup színvonalas, minőségi mérkőzései kitűnő felkészülési és csapatépítési lehetőséget, az egyéb kísérő programok pedig felejthetetlen élményt nyújtanak minden résztvevőnek! A sport mellett számtalan kulturális és szórakoztató program várja a játékosokat, edzőket, családtagokat, szurkolókat.
www.cellcup.hu

Zamárdi
XVIII. Balatoni Játszadalom és a Balaton szíve létrehozása
9–12.

A Balatoni Játszadalom a néphagyományok által adott lehetőségeket és a régmúltban elfeledett szórakozási lehetőségeket hivatott feltárni a mai kor gyermekeinek. A rendezvény egyedülálló az országban és a Balaton partján egyaránt. A játék számtalan fajtáját felvonultató családi és gyermekprogramok, benne tréfás vízijárgány-bemutató, Balaton szíve létrehozása.


Svert Kupa – Dell Vitorlásverseny
11–12.
(Bácskai utcai kikötő)
Az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a kupáért, 2016-ban már 122 hajó nevezett. 2017-ben pedig a viharos, szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett. A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás mint sport népszerűsítése, ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés.
www.svertkupa.hu

Zalakaros
Zalakarosi Bornapok 2018.
9–12.
(Gyógyfürdő tér)
Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye augusztus elején a Bornapok. A helyi borosgazdák mellett számos más borvidékről is hívtak pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a vendégeket!
További információ
2018.08.09
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.