Koronázási Szertartásjáték

(esőnap: augusztus 21.)
Székesfehérvár, Nemzeti Emlékhely, augusztus 18., 19., 21h
Idén az Árpád-ház egyik legismertebb királya, II. András koronázási szertartását és életét mutatják be Székesfehérváron.
„Az előadásban II. András személyét és uralkodását három fontos motívum határozza meg” – mondta el Szikora János rendező. – „A felesége, meráni Gertrúd meggyilkolása, az Aranybulla kiadása, a harmadik pedig, hogy ő volt Szent Erzsébet apja. E három fontos tematika képezi az idei szertartásjáték történetének gerincét.” II. Andrást Sághy Tamás, Gertrúdot Varga Gabriella alakítja, Szent Erzsébet szerepében pedig a fiatal Osváth Judit lép majd színpadra. 
 
A szabadtéri előadásra ellátogatók bekapcsolódhatnak a Székesfehérvári Királyi Napok programjaiba is, igazi középkori hangulatú forgatag részesei lehetnek az előadásnapokon. Fő utcán pedig az Árpád-házi uralkodókat és családtagjaikat megszemélyesítő, immár 19, közel öt méter magas óriásbábbal találkozhatnak az érdeklődők.  
2018.08.06
|


Szita-Lenyomatok 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, október 26. - november 17.

Urmai László kiállítása.
Budapest, Kispesti Munkásotthon MH (KMO), október 26. - november 28.

Munka / Work (Marx200).
Budapest, AQB Sound Studio, október 25. - november 25.

Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.