Programok hétvégére

2018. augusztus 10-12.
Sziget, piknik, India Fesztivál, szabadtéri mozi, kiállítás, várostörténeti séta, színház és kirándulás... Használjuk ki a nyarat, és feltétlenül mozduljunk ki otthonról az év egyik legérdekesebb és legváltozatosabb programjait felvonultató hétvégéjén!
Sziget Fesztivál 2018 - Island of Freedom
Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) 
augusztus 8-15. 
szigetfestival.com 
 
Elérkezett az év legnagyobb bulija! Bővebben >> 
 
Ex Libris Pro Natura
Magyar Természettudományi Múzeum 
augusztus 8. - szeptember 24.
www.nhmus.hu 
 
Az ex libris kis papírlapra nyomott sokszorosított grafika, ami könyvgyűjtemények, könyvtárak köteteibe ragasztva jelzi a gyűjtemény összetartozását és feltünteti a tulajdonosának nevét. 
 
Élet a kánikulában – Szódás túra a Sas-hegyen 
Sas-hegyi Látogatóközpont 
augusztus 11., szombat 10:00, 13:00
www.dunaipoly.hu 
 
A dolomitsziklák forró világába kevesen merészkednek. Pedig vannak olyan élőlények, melyek a rekkenő hőség ellenére is jól érzik magukat a Sas-hegy viszontagságos körülményei között. Könnyű séta. Jegyár: 700-1100 Ft. 
 
Tárlatvezetés - Új világ született 
Várkert Bazár 
augusztus 11., szombat 15:00
www.varkertbazar.hu 
 
Kereken száz esztendeje ért véget az I. világháború. Az Új világ született című tárlat színes-szagos, interaktív formában mutatja be a múlt század elejének eme roppant érdekes és izgalmas időszakát. Jegyár: 2500 Ft. 
 
Fűben heverészős békebeli piknik a Városligetben 
Városliget, Királydomb 
augusztus 11. szombat, 15:00 
www.facebook.com 
 
Békebeli piknik a városligeti Királydombon! Pakold ki a kamrád, sőt a hűtőd is, és gyere el egy hangulatos szombat délutáni, vérbeli burzsuj időtöltésre! Hozz magaddal egy kis elemózsiát, kis koccintanivalót, egy-két szabadon választott kelléket (pl. pléd, retró táskarádió, magyar kártya…), és hozz magaddal néhány jó arcot is, akivel szívesen eltöltenél egy lusta délutánt. 
 
Tudomány egy pohár sörrel! 
Magyar Nemzeti Múzeum 
augusztus 11., szombat 16:00 
www.mnm.hu 
 
Hűsölj a Múzeumban! Az üdítő tárlatvezetés után, mindenkit egy frissítő sörkóstolóval várnak. A program regisztrációköteles!
 
Ruben Brandt, a gyűjtő – premier előtti vetítés! 
Corvin Club tetőterasz 
augusztus 11., szombat 19:00 
www.facebook.com
 
A Mozinet legújabb szenzációja a Budapest Rooftop Cinemába érkezik! A Ruben Brandt, a gyűjtő című különleges animációs filmet elsőként – hónapokkal a premier előtt – a Corvin Club tetőteraszán láthatod! 
 
Majd, ha az eső eláll 
Hatszín Teátrum 
augusztus 11. szombat, 19:00, augusztus 12. vasárnap, 19:00 
www.hatszin.hu 
 
A Földnek nincs esélye. Elrontottuk. Rossz döntéseket hoztunk. Sokak szerint közeledik a vég. Egy hal fog alá hullani az égből, és a földet újra elborítja majd a víz, az ember jelenléte pedig csak egy pillanat lesz a végtelen időben. Ez a történet 1959 és 2039 között játszódik. 
 
Élet a Mágnásfertály palotáiban - Látogatás a Festetics Palotában 
Találkozó: Nemzeti Múzeum előtt 
augusztus 12. vasárnap, 9:00 
www.facebook.com 
 
A Marczibányi család által működtetett, hírhedt „Két Pisztoly” fogadó szomszédságában 1847-re megépül a Nemzeti Múzeum. Az épület mögötti területen a történelemben eddig nem látott folyamat zajlik, arisztokrata és mágnás családok egymás mellett építik fel városi palotáikat. Az első közöttük gróf Festetics György, a 19. század egyik nagy formátumú politikusa. A sétán a résztvevők bejárjuá az egykori Mágnásfertályt, megismerhetik kialakulásának történetét, palotáit, bérpalotáit és bepillantást nyerhetnek az itt élők egykori monarchiabeli mindennapjaiba, az arisztokraták és a cselédek életébe. Részvételi díj: 3000Ft/fő, nyugdíjasoknak: 2600Ft/fő, diákoknak 1500Ft/fő (18 éves korig). 
 
India Varázsa Fesztivál – Add át magad a varázslatnak! 
Lélek Palotája 
augusztus 12., vasárnap, 10:00-18:00
www.lelekpalotaja.hu 
 
Keleti táncok, tradicionális indiai hangszerek játéka, bazári hangulat, Gasztro Sziget, Szépségsziget, kreatív foglalkozások várják az érdeklődőket.  
 
Séták a Margitszigeten 
Margitszigeti Szabadtéri Színpad 
augusztus 12., vasárnap 15:00 
www.szabadter.hu 
 
Szépirodalom, képzőművészet és zeneművészet különleges találkozásának lesznek tanúi a Szent Margit szigetét felfedezni vágyó érdeklődők. A séta során versek, novella- és regényrészletek – Arany, Jókai, Gárdonyi, Ady – segítségével elevenedik meg a szűz királylány alakja életének fontos helyszínein: a sziget szakrális helyein, melyek középkori hangulatát élőzenei kísérettel erősítik a szervezik. A romok és a művészsétány bejárása után Kondor Béla egy elfeledett alkotását is bemutatják a szerencséseknek, akik a másfél órás időutazáson részt vesznek.  
 
Lövölde tér - Kern András zenés estje 
Városmajori Szabadtéri Színpad 
augusztus 12., vasárnap 19:30
www.szabadter.hu 
 
Kern András estjének vendége régi partnere, a népszerű pályatárs Hernádi Judit lesz szólóban és duettben, akivel korábban közös lemezt is készítettek. Jegyár: 3100-4700 Ft. 
 
2018.08.08
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.