Hullám, háló, homok

Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, 2018. július 6. - augusztus 24.
Lassan vége a nyárnak, és aki egy igazi nyárbúcsúztató képzőművészeti élményre vágyik, annak ajánljuk az acb Galéria nyári kiállítását, melyet az évszak inspirált.
„A koncepció kiindulópontja a művészet egyik visszatérő toposza, a hullám, amely motívumként, struktúraként és fizikai jelenségként számos neoavantgárd és kortárs műben is megjelenik. A hullám a vízhez kapcsolódó képzetek mellett organikus absztrakt felületként vagy optikai interferenciaként a rendezetlenséget, a mozgásban, változásban levést hordozza. A művek egy részében egyaránt felbukkanó háló ezzel szemben a rögzítettség, a tudományos rend metaforája, asszociációs körébe a halászháló vagy a szúnyogháló tárgyi logikája ugyanúgy beletartozik, mint az immateriális hálózati struktúrák mintázatai. A kiállítás e motívumok művészeti használatának és egymással való kölcsönhatásainak változatait mutatja be generációs és mediális sokszínűségében” – olvasható a galéria leírásában.A csoportos kiállításon Csiky Tibor, Dobokay Máté, Hübner Aranka, Kismányoky Károly, Kútvölgyi-Szabó Áron, Nádor Katalin, Pauer Gyula, Tarr Hajnalka, w. Horváth Tibor alkotásai láthatók.
 
Ugyancsak augusztus 24-ig tekinthető még az acb NA kiállítóterében Ladik Katalin Éneklő ládák című legújabb hangköltészeti projektje. 
2018.08.12
|


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.