„Sok estém telt azzal, hogy a fejem búbja fölé húzott takaró alatt vacogtam a félelemtől” - Taissa Farmiga

Taissa Farmigáról általában azt hiszik, hogy Vera Farmiga színésznő lánya, hiszen hihetetlenül hasonlítanak egymásra. A helyzet azonban más: ők ketten testvérek, bár a korkülönbség köztük 21 év. Taissa karrierje most ígéretes rajtot vett Az apáca című horror főszerepével.
Az apáca egy nagyobb franchise, a Démonok között univerzum része, melyben a nővéred, Vera Farmiga alakítja a főszerepet. Adott Vera bármilyen tanácsot Irene nővér eljátszásához? 
 
Az első dolog, amit Verától kérdeztem, az volt, hogy mit teszel olyankor, amikor egész nap félelmetes jeleneteket forgatsz, majd éjszaka hazamész, és egyedül vagy otthon. Nehezen tudtam elképzelni, hogy mi lesz velem, miután egész nap egy démoni apácával küzdöttem. Vera annyit tanácsolt, hogy egy olyan otthont válasszak lakhelyemül a forgatás idejére, amit tisztának érzek, szóval hazaérve biztosan nem kell semmi természetfelettivel szembesülnöm. Így is tettem, de nem igazán számított: sok estém telt azzal, hogy a fejem búbja fölé húzott takaró alatt vacogtam a félelemtől. (nevet) 
 
Milyen volt a romániai forgatás? 
 
Románia gyönyörű ország fölénk magasodó várak sokaságával és páratlan tájképekkel. A filmünk sztorija ott játszódik 1952-ben, és arrafelé sok olyan helyet találtunk, ahol szinte megállt az idő, és most is minden úgy néz ki, mint hatvan évvel ezelőtt, ami megkönnyítette a forgatást és az én munkámat is. Nem volt nehéz belehelyezkednem a film világába. 
 
Ugyan egy ízig-vérig horrorfilmről van szó, mégis akadnak benne kalandfilmes elemek. Mesélnél erről? 
 
Burke atya és Irene nővér egy küldetést teljesítenek. Az öngyilkossági ügy, amiben nyomoznak Philadelphiából egészen egy elhagyatott romániai kolostorig repíti őket, ahol számos kihívás vár rájuk, és persze rengeteg félelmetes dolog. Corin (Corin Hardy, a film rendezője – a ford.) elmondta, hogy leginkább az Indiana Jones és a végzet temploma inspirálta, és szerintem ez látható is a filmen. Rengeteg akciójelenet van Az apácában. Corin és James Wan leginkább a praktikus, kamerák előtti trükkök híve, ami segített nekünk abban, hogy vizualizálni tudjuk az akciókat. Volt egy akciójelenetem, amit egy nagy víztartályban forgattunk, ahol találkozhattam a démoni apácával, méghozzá szemtől szemben. Nem kellett elképzelnem egy CGI-jal utólag teremtett szörnyet, hiszen ott állt előttem. 
 
Ennyi horror- és akciójelenet forgatása közben azért maradt idő arra is, hogy kicsit élvezhessétek a forgatás hangulatát? 
 
Az a jó abban, ha színészként valami ennyire intenzív és fizikailag kimerítő filmen dolgozol, hogy amikor azt mondják „vége”, hirtelen mindenki visszalazul. Sokkal szórakoztatóbb a hangulat, mint mondjuk egy dráma vagy egy vígjáték forgatásán, mert az alkotók kompenzálni próbálják azt a feszült hangulatot, amit a horror- és akciójelenetek felvétele jelentett. Ez nagyon fontos, mert enélkül borzasztó nehéz és hosszú lenne a forgatáson töltött két hónap. Minden nap, amit Demián Bichir társaságában tölthettem szuper volt, mert egy örömteli, hihetetlenül szórakoztató figura. Lehettünk bármilyen akciójelenet közepén, lóghattunk akár drótkötélen, ahogy kimondták, hogy „vége”, biztosan nevetésben törtünk ki. Demián szerette, amikor valamit fütyörésztem, és utánozni kezdett, és ennek mindig hatalmas röhögés lett a vége minden különösebb ok nélkül, pedig ott voltunk egy hatalmas tartálynyi vízben. 
 
Mit gondolsz, mit kapnak majd azok a nézők, akik jegyet váltanak Az apácára? 
 
Corin Hardy és James Wan nagyon tudják, hogyan kell ráijeszteni az emberre. A nézők igazi félelmet fognak érezni, és egy izgalmas kaland vár rájuk. 
 
Tulu/InterCom
2018.09.03
|
(14 kép)


Film premierek

Milliárdos fiúk klubja

amerikai életrajzi dráma, 108 perc, 2018

McQueen

angol dokumentumfilm, 111 perc, 2018

Aquaman

amerikai-ausztrál fantasy, 143 perc, 2018

Álommeló

amerikai romantikus vígjáték, 103 perc, 2018

Pókember – Irány a Pókverzum

amerikai animációs film, 117 perc, 2018
Játék
A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. De az utóbbi években történt valami, kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival...
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:10
18:15
Csocsó - sztori
argentín-spanyol-indiai-amerikai animációs film, 2013
18:20
Farkas
amerikai sci-fi akciófilm, 2013
18:30
Megint 17
amerikai romantikus vígjáték, 2009
18:30
Thelma
norvég horror, 2017
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.