„Sok estém telt azzal, hogy a fejem búbja fölé húzott takaró alatt vacogtam a félelemtől” - Taissa Farmiga

Taissa Farmigáról általában azt hiszik, hogy Vera Farmiga színésznő lánya, hiszen hihetetlenül hasonlítanak egymásra. A helyzet azonban más: ők ketten testvérek, bár a korkülönbség köztük 21 év. Taissa karrierje most ígéretes rajtot vett Az apáca című horror főszerepével.
Az apáca egy nagyobb franchise, a Démonok között univerzum része, melyben a nővéred, Vera Farmiga alakítja a főszerepet. Adott Vera bármilyen tanácsot Irene nővér eljátszásához? 
 
Az első dolog, amit Verától kérdeztem, az volt, hogy mit teszel olyankor, amikor egész nap félelmetes jeleneteket forgatsz, majd éjszaka hazamész, és egyedül vagy otthon. Nehezen tudtam elképzelni, hogy mi lesz velem, miután egész nap egy démoni apácával küzdöttem. Vera annyit tanácsolt, hogy egy olyan otthont válasszak lakhelyemül a forgatás idejére, amit tisztának érzek, szóval hazaérve biztosan nem kell semmi természetfelettivel szembesülnöm. Így is tettem, de nem igazán számított: sok estém telt azzal, hogy a fejem búbja fölé húzott takaró alatt vacogtam a félelemtől. (nevet) 
 
Milyen volt a romániai forgatás? 
 
Románia gyönyörű ország fölénk magasodó várak sokaságával és páratlan tájképekkel. A filmünk sztorija ott játszódik 1952-ben, és arrafelé sok olyan helyet találtunk, ahol szinte megállt az idő, és most is minden úgy néz ki, mint hatvan évvel ezelőtt, ami megkönnyítette a forgatást és az én munkámat is. Nem volt nehéz belehelyezkednem a film világába. 
 
Ugyan egy ízig-vérig horrorfilmről van szó, mégis akadnak benne kalandfilmes elemek. Mesélnél erről? 
 
Burke atya és Irene nővér egy küldetést teljesítenek. Az öngyilkossági ügy, amiben nyomoznak Philadelphiából egészen egy elhagyatott romániai kolostorig repíti őket, ahol számos kihívás vár rájuk, és persze rengeteg félelmetes dolog. Corin (Corin Hardy, a film rendezője – a ford.) elmondta, hogy leginkább az Indiana Jones és a végzet temploma inspirálta, és szerintem ez látható is a filmen. Rengeteg akciójelenet van Az apácában. Corin és James Wan leginkább a praktikus, kamerák előtti trükkök híve, ami segített nekünk abban, hogy vizualizálni tudjuk az akciókat. Volt egy akciójelenetem, amit egy nagy víztartályban forgattunk, ahol találkozhattam a démoni apácával, méghozzá szemtől szemben. Nem kellett elképzelnem egy CGI-jal utólag teremtett szörnyet, hiszen ott állt előttem. 
 
Ennyi horror- és akciójelenet forgatása közben azért maradt idő arra is, hogy kicsit élvezhessétek a forgatás hangulatát? 
 
Az a jó abban, ha színészként valami ennyire intenzív és fizikailag kimerítő filmen dolgozol, hogy amikor azt mondják „vége”, hirtelen mindenki visszalazul. Sokkal szórakoztatóbb a hangulat, mint mondjuk egy dráma vagy egy vígjáték forgatásán, mert az alkotók kompenzálni próbálják azt a feszült hangulatot, amit a horror- és akciójelenetek felvétele jelentett. Ez nagyon fontos, mert enélkül borzasztó nehéz és hosszú lenne a forgatáson töltött két hónap. Minden nap, amit Demián Bichir társaságában tölthettem szuper volt, mert egy örömteli, hihetetlenül szórakoztató figura. Lehettünk bármilyen akciójelenet közepén, lóghattunk akár drótkötélen, ahogy kimondták, hogy „vége”, biztosan nevetésben törtünk ki. Demián szerette, amikor valamit fütyörésztem, és utánozni kezdett, és ennek mindig hatalmas röhögés lett a vége minden különösebb ok nélkül, pedig ott voltunk egy hatalmas tartálynyi vízben. 
 
Mit gondolsz, mit kapnak majd azok a nézők, akik jegyet váltanak Az apácára? 
 
Corin Hardy és James Wan nagyon tudják, hogyan kell ráijeszteni az emberre. A nézők igazi félelmet fognak érezni, és egy izgalmas kaland vár rájuk. 
 
Tulu/InterCom
2018.09.03
|
(14 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
23:30
Elhajlási engedély
amerikai vígjáték, 2011
23:30
Lear király (2018)
angol filmdráma, 2018
23:35
Horrorra akadva 3.
amerikai vígjáték, 2003
23:45
Neverland elhagyása 1. rész
amerikai-angol dokumentumfilm, 2019
23:50
Marston professzor és a két Wonder Woman
amerikai életrajzi film, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.