Így készült a Predator – A Ragadozó

Rég láttuk már az egyik kedvenc filmes szörnyetegünket, és most minden jel szerint régi pompájában térhet vissza Shane Black értő rendezésében. Utánajártunk, mit várhatunk a következő Ragadozó-filmtől.
10. Eredetileg a Foxnál rebootolni – vagyis elölről kezdeni – szerették volna a Predator franchise-t, de a rendezőnek felkért Shane Black – aki az első részben még színészként tűnt fel – inkább arra jutott, hogy folytatni szeretné az eddigi filmeket. 
 
9. Shane Black egyik feltétele az volt a stúdió felé, hogy egy R-rated, vagyis magas korhatár-besorolású filmet akar készíteni, mert nem akart folyton vágni, amikor a predator valami erőszakosat tesz a filmben. Mivel az első rész is R-ratedes volt, a döntéshozók végül rábólintottak a dologra.   8. A rendező másik feltétele az volt, hogy egy nagy költségvetésű, igazán látványos Predator-mozit akar. Bár a film hivatalos büdzséje nem ismert, állítólag ezt a követelését is teljesítették.   
7. A filmbe vissza akarták hozni az Arnold Schwarzenegger által játszott Dutch-ot is, de az osztrák izomember köszönte szépen, nem élt a lehetőséggel. 
 
6. A filmben szerepet kapott Jake Busey, a színész Gary Busey fia. Gary Busey a Predator 2.-ben játszotta Peter Keyest, Jake-et pedig az új filmben Sean Keyesnek hívják. Ebből ki lehet következtetni, hogy… Igen, Sean a Predator 2-beli Peter Keyes fia. 
 
5. Shane Black azáltal tisztelgett az eredeti film előtt, hogy ezúttal is egy válogatott különcökből álló katonacsapatot tett meg a történet főszereplőjéül. 
 
4. A filmben a predatort vegyes technológiával hozták létre, vagyis volt maszkba öltöztetett színész is, de ha szükség volt rá, CGI-jal is rendesen besegítettek. Ez a technika kitágította annak határait, hogy miket tehetnek meg ezek a lények a kamerák előtt. 
 
3. Az első rész óta eltelt 30 évben nemcsak az emberiség fegyverzete, de a predatorok harci képességei is sokat fejlődtek. Az új filmben látható predatorok már sokkal veszélyesebb ellenfelek azoknál, akiket 30 éve megismerhettünk. 
 
2. Miután leforgatták a filmet, Shane Black rájött, hogy az első verzió egyszerűen túl sötét lett – egymás között csak Night Cutnak hívták –, ezért a stúdió támogatásával újraforgatta a teljes harmadik harmadot. Az újraforgatás miatt a film premierje is csúszott fél évet. 
 
1. A film forgatása Vancouverben meglehetősen hosszúra nyúlt. Tavaly 3 és fél hónapon át forgattak, nagyrészt a tavaszi időszakban, míg idén tavasszal a pótforgatások egy újabb hónapot vettek igénybe. 
 
2018.09.10
|
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.