World Press Photo 2018

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 21. - október 23.
Új helyszínen és több újdonsággal nyílt meg az év eseményeiről készült riportfotókat bemutató World Press Photo Kiállítás, melynek évtizedeken át a Néprajzi Múzeum adott otthont, idén azonban a múzeum költözése miatt a Magyar Nemzeti Múzeumban kapott helyet.
A kiállítás anyagát 73 044 fotóból válogatta ki a nemzetközi zsűri Amszterdamban. A hatalmas képanyagot 125 országból 4548 fotográfus küldte el nyolc különböző kategóriában. Ugyancsak újdonság, hogy idén a digitális média alkotásainak köszönhetően bővül a látogatói élmény. Magyarországon most először mutatkoznak be a World Press Photo „Digital Storytelling” verseny győzteseinek munkáit is. A kiállításon bemutatott filmek folyamatos moziélményt nyújtanak majd, az érintőképernyővel irányítható multimédia pedig a látogatói aktivitást segíti. A kiállításhoz kapcsolódó naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérő kiállítás pedig környezetünk védendő értékeire kívánja felhívni a figyelmet.
2018.09.24
|
(7 kép)


Játék
Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról, az amerikai rockzenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.