Így készült a Csillag születik

Őszintén szólva senki nem számított semmi jóra, amikor bejelentették, hogy Bradley Cooper csinálja a Csillag születik sokadik remake-jét. Épp ezért volt nagy meglepetés, amikor a filmet ajnározó kritikát sokasága fogadta. Összeszedtünk néhány izgalmas információt arról, hogyan készült a film.
10. Ez már a negyedik verziója a Csillag születiknek. Készült már egy film 1937-ben, 1954-ben és 1976-ban is. 
 
9. Bradley Coopernek az Amerikai mesterlövész forgatása közben jött meg az étvágya a rendezésre, ugyanis abban a filmben producerként a szokásosnál kicsit jobban belefolyhatott a munkálatokba. Tőle származott a Csillag születik újbóli megfilmesítésének ötlete, és miután a Warner fejesei megnézték a tesztfelvételeiket Lady Gagával, azonnal zöld utat adtak a projektnek. 
 
8. A rendezés Bradley Cooper gyerekkori vágya volt, korábban érdekelte, mint a színészkedés, de a sors úgy hozta, hogy színészként lett ismert, és sokáig nem is mert belevágni másba. 
 
7. A Csillag születik újbóli megfilmesítésén Steven Spielberg és Clint Eastwood is gondolkodott, de Bradley Cooper kitartása meggyőzte a stúdiót arról, hogy neki kell adni az esélyt. 
 
6. A rendező elmondása szerint a film vizuális világát egy Metallica-koncert inspirálta, amit még hatéves korában látott. 
 
5. A stúdió Lady Gaga szerepét eredetileg Beyoncénak akarta adni, akivel hosszan folytak a tárgyalások, de a sztár úgy döntött, a filmezés helyett inkább továbbra is a zenei karrierjére fókuszál. Amikor megkapta Bradley Cooper szkriptjét, állítólag az volt az első megjegyzése, hogy a karaktere túl kevés szöveget kapott. 
 
4. Beyoncé mellett Jennifer Lopez, Shakira, Demi Lovato, Kesha, Rihanna, Selena Gomez, Janelle Monáe és Esperanza Spalding neve is szóba jött női főszereplőként. 
 
3. Lady Gaga volt az, aki meggyőzte Bradley Coopert arról, hogy élőben kellene énekelniük. A színésznő/énekesnő gyűlöli azokat a filmeket, melyekben látszik, hogy az éneklő színészek csak tátikáznak. 
 
2. A film néhány jelenetét a 2017-es Coachella fesztiválon rögzítették, ahol Lady Gaga volt az első női headliner tíz év kihagyás után.  
 
1. A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, és bár hatalmas sikert aratott, gond is akadt bőven: a film közepén egy villámcsapás áramszünetet okozott a filmszínházban, ami miatt 20 percre megszakították a vetítést. 
2018.10.01
|
(7 kép)


Film premierek

Húzós éjszaka az El Royale-ban

amerikai thriller, 141 perc, 2018

Határeset

dán-svéd fantasy, 101 perc, 2018

Sötét folyosók

amerikai-spanyol fantasy, 96 perc, 2018

Látlak

amerikai thriller, 96 perc, 2018

Az a hülye szív

német vígdráma, 104 perc, 2017

A néma forradalom

német történelmi dráma, 111 perc, 2018

A Meztelen Juliet

amerikai vígdráma, 105 perc, 2018

Könnyű leckék

magyar dokumentumfilm, 78 perc, 2018
Játék
Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról, az amerikai rockzenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.