Így készült a Csillag születik

Őszintén szólva senki nem számított semmi jóra, amikor bejelentették, hogy Bradley Cooper csinálja a Csillag születik sokadik remake-jét. Épp ezért volt nagy meglepetés, amikor a filmet ajnározó kritikát sokasága fogadta. Összeszedtünk néhány izgalmas információt arról, hogyan készült a film.
10. Ez már a negyedik verziója a Csillag születiknek. Készült már egy film 1937-ben, 1954-ben és 1976-ban is. 
 
9. Bradley Coopernek az Amerikai mesterlövész forgatása közben jött meg az étvágya a rendezésre, ugyanis abban a filmben producerként a szokásosnál kicsit jobban belefolyhatott a munkálatokba. Tőle származott a Csillag születik újbóli megfilmesítésének ötlete, és miután a Warner fejesei megnézték a tesztfelvételeiket Lady Gagával, azonnal zöld utat adtak a projektnek. 
 
8. A rendezés Bradley Cooper gyerekkori vágya volt, korábban érdekelte, mint a színészkedés, de a sors úgy hozta, hogy színészként lett ismert, és sokáig nem is mert belevágni másba. 
 
7. A Csillag születik újbóli megfilmesítésén Steven Spielberg és Clint Eastwood is gondolkodott, de Bradley Cooper kitartása meggyőzte a stúdiót arról, hogy neki kell adni az esélyt. 
 
6. A rendező elmondása szerint a film vizuális világát egy Metallica-koncert inspirálta, amit még hatéves korában látott. 
 
5. A stúdió Lady Gaga szerepét eredetileg Beyoncénak akarta adni, akivel hosszan folytak a tárgyalások, de a sztár úgy döntött, a filmezés helyett inkább továbbra is a zenei karrierjére fókuszál. Amikor megkapta Bradley Cooper szkriptjét, állítólag az volt az első megjegyzése, hogy a karaktere túl kevés szöveget kapott. 
 
4. Beyoncé mellett Jennifer Lopez, Shakira, Demi Lovato, Kesha, Rihanna, Selena Gomez, Janelle Monáe és Esperanza Spalding neve is szóba jött női főszereplőként. 
 
3. Lady Gaga volt az, aki meggyőzte Bradley Coopert arról, hogy élőben kellene énekelniük. A színésznő/énekesnő gyűlöli azokat a filmeket, melyekben látszik, hogy az éneklő színészek csak tátikáznak. 
 
2. A film néhány jelenetét a 2017-es Coachella fesztiválon rögzítették, ahol Lady Gaga volt az első női headliner tíz év kihagyás után.  
 
1. A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, és bár hatalmas sikert aratott, gond is akadt bőven: a film közepén egy villámcsapás áramszünetet okozott a filmszínházban, ami miatt 20 percre megszakították a vetítést. 
2018.10.01
|
(7 kép)


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.