Design Hét Budapest 2018

Budapest, 2018. október 5 - 19.
A fennállásának tizenötödik évét ünneplő Design Hét Budapest egy több mint százötven eseményt magában foglaló, tizenöt napos eseménysorozat október 5. és 19. között, mely a társadalmi hasznosságon túl a design gazdasági jelentőségére is kiemelt hangsúlyt helyez.
A Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre 2004-ben, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A programsor elsődleges célja, hogy a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítsa, és bemutassa, hogy az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába beépülő design milyen módokon képes olyan új minőséget és többletértéket teremteni, amely a versenyképességet növeli, és lépéselőnyt biztosít a többi piaci szereplővel szemben hazai és nemzetközi viszonylatban is.  
 
Pontosan ezért a programsorozatban egyaránt megtalálhatók a nagyközönség számára szervezett események (kiállítás-megnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások), szakmabelieket érintő rendezvények, illetve olyan elemek, melyek kifejezetten a gazdasági döntéshozókat segítik munkájukban. A szervezők a saját szervezésű programokon túl lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb szakmai partnerek (múzeumok, intézmények, iskolák, üzletek, designstúdiók, galériák, stb.) önálló bemutatkozására is. 
 
A szervezés során a Design Hét Budapest munkatársai a műfaji változatosságra is törekednek, így a rendezvénysorozatban a design legkülönfélébb megvalósulási formái is megtalálhatóak, a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig, a hazai design ökoszisztéma szinte minden fontos szereplőjét bevonva az eseménysorba. 
 
2018.10.01
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.