Több mint 2, 7 millióan látták Kínában a Sissi és Magyarország kiállítást

A Magyar Nemzeti Múzeum Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítására több mint 2, 7 millió ember volt kíváncsi Kína négy nagyvárosában, Sanghajban, Pekingben, Jünnanban és Hszianban.

Kapcsolódó cikkek

A rekordszámú érdeklődés mellett már az is nemzetközi siker, hogy a Louvre után a Magyar Nemzeti Múzeum volt a második európai múzeum, amely meghívást kapott, hogy kiállítást rendezzen Pekingben, a Tiltott Városban. Az önmagában is rendkívüli esemény rangját tovább fokozta, hogy a kínai főváros a magyar műtárgyakkal új kiállítóhelyet nyitott a város északi kapujánál található toronyban, ami addig a műemlékegyüttes elzárt területe volt.  
 
(forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)
(forrás: Magyar Nemzeti Múzeum)
A Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítás 2017 júliusában indult kínai útjára, és idén szeptemberben tért vissza Budapestre. Elsőként, szeptember 3-ig, a Sanghaj Múzeumban 695 279 látogatót fogadott, majd a következő állomáson, Pekingben szeptember 28. és január 3. között 664 924 ember csodálta meg a Nemzeti Múzeum anyagát.
 
2018. január 26-án a tárlat már a kunmingi Jünnan Tartományi Múzeumban vendégszerepelt, ahol májusig 300 355 látogató tekintette meg. Még nagyobb volt a siker Hszianban, az agyaghadsereg birodalmában, ahol a történeti múzeumban Sissi és a magyar arisztokrácia 1 080 000 fő érdeklődését keltette fel május 28. és augusztus 20. között. Külön elismerés a Magyar Nemzeti Múzeum számára, hogy ezek a látogatói adatok a kínai múzeumok életében is kiemelkedő eredménynek számítanak.  
2018.10.15
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.