Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen

Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen. Az előreláthatólag 2022-ben megnyíló fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.
A létrejövő új tájegységben 124 épület és mintegy 25-30 ezer műtárgy segítségével ismerhetik majd meg a látogatók Erdély, a Partium és Moldva hagyományos kultúráját, az ottani emberek életét a nemzetiségi, vallási sokszínűségtől kezdve az oktatáson át a néprajzi örökségig.  
 
A nagyközönség előtt várhatóan 2022-ben megnyíló kiállítás a legjellegzetesebb erdélyi kistáji egységeket a Szilágyságtól Kalotaszegen át Gyimesig, Háromszéktől Gyergyóig huszonegy portába sűrítve, áttelepített vagy másolatban fölépülő épületekkel mutatja majd be. A terület építészeti, társadalmi, kulturális és életmódbeli sokszínűségéből kifolyólag az épületek között szerepel kúria, unitárius templom, szász és román ház, iskola, tanya és esztena is. 
 
(MTI) 
2018.10.17
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.