Így készült a Sóhajok

Ha egy rendező hozzányúl egy klasszikushoz, óhatatlanul lesznek rajongók, akiket magára haragít. Luca Guadagnino ráadásul nem próbálta másolni Dario Argento eredetijét, hanem igyekezett minél látványosabban és merészebben különbözni tőle.
10. A Sóhajok remake egy elég régi projekt. Először 2008-ban lehetett hallani felőle. Azt a verziót még David Gordon Green (Halloween remake) rendezte volna Natalie Portman főszereplésével. 
 
9. Ez a filmterv már annyira közeledett a gyártáshoz, hogy kész volt a komplett szereposztása is: Portmanen kívül olyan színészek játszottak volna benne, mint Isabelle Huppert, Isabelle Fuhrman, Janet McTeer és Michael Nyqvist
 
8. Luca Guadagnino rendező öt hónappal a Szólíts a neveden befejezése után kezdte el forgatni a Sóhajokat. Már az elején eldöntötte, hogy nem használ majd élénk színvilágot, mint az Argento-féle eredeti mozi, hanem a szürke mellett teszi le a voksát. 
 
7. Dakota Johnsont annyira megviselte az intenzív forgatás, hogy utána egy darabig terápiára kellett járnia, hogy fel tudja dolgozni az élményt. 
 
6. A színésznő jó előre lebeszélte a filmet Luca Guadagnino rendezővel, ezért sok ideje maradt a felkészülésre: két éven át vett balettórákat, hogy mire elkezdődik a forgatás, készen álljon a komplex táncjelenetek felvételére. 
 
5. A színésznő ráadásul nemcsak egy, hanem két szerepet is alakít a filmben. Ő játssza a karaktere ikertestvérét, Naomit is, akit a film elején láthatunk csak, amint terhesen a beteg édesanyjukat ápolja. 
 
4. Tilda Swinton három szerepet is játszik a filmben, de ezek egyikét sokáig nem ismerte el. Már a film világpremierjén, Velencében rákérdeztek, hogy ő játssza-e az öreg orvost, Josef Klemperer doktort, de a színésznő ragaszkodott ahhoz a változathoz, hogy Klemperert egy ismeretlen német színész, Lutz Ebersdorf alakítja. Azóta persze már kiderült, hogy ez nem igaz: Swinton maga Klemperer. 
 
3. A színésznő elég furcsa módon próbált átlényegülni öreg férfivá: azt kérte a maszkmesterektől, hogy műheréket helyezzenek fel a lába közé, mert érezni akarta, hogy milyen, amikor egy férfi jár. Állítása szerint a módszer sokat segített neki Klemperer járásának kialakításánál. 
 
2. A két nyomozót játszó férfit és néhány egészen picit szerepet leszámítva az új Sóhajokban kizárólag színésznőket láthatunk.  
 
1. A Radiohead tagjai közül már Jonny Greenwood és Phil Selway is szerzett filmzenét, de Thom Yorke a Sóhajok zenéjével veszítette csak el a filmzeneszerzői szüzességét. 
 
 
2018.11.05
|
(14 kép)


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.