„Sokkal erősebb annál, mint amilyennek látszik” - Claire Foy

Komoly felháborodást keltett a rajongók körében, amikor A tetovált lány főszereplőjét, Rooney Marát lecserélték az Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér című folytatásban, pedig a Crown című Netflix-sorozat sztárjánál, Claire Foynál keresve sem találhattak volna izgalmasabb Lisbeth Salandert.

34 éves.

 

Egy gyermek édesanyja.

 

A Crown című sorozatért Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták.

Olvastad a könyveket? Ismerted a karaktert korábbról? 
 
Olvastam az első kettőt, szóval igen. Szerintem mindenki így van ezzel. Lisbeth afféle modern ikon, rengetegen ismerik őt. Ezek a könyvek felnyitották a szemem, csodás volt, hogy egy nő volt a főhősük, ráadásul messze ő volt a legizgalmasabb karakter a kötetekben. Már akkor is szerettem a könyveket, de a filmre való felkészüléskor az összeset újraolvastam, ráadásul többször. 
 
Mit jelent számodra a karakter? 
 
Mivel a múltban olyan mély fájdalom érte, nem bízik senkiben. Ebben a történetben a karaktere már kialakult, már pontosan tudja magáról, ki is ő. Teljesen független figura. Egy igazi harcos, akinek az élete során mindig akadt valaki, akivel harcolhatott. De az Ami nem öl meg elején olyan helyzetben láthatjuk, amikor kissé eluralkodott rajta a céltalanság. De ő még ilyenkor is sokkal erősebb annál, mint amilyennek látszik. 
 
Mesélnél a sárkányos tetoválásáról? 
 
A tetoválások Lisbeth számára nagyon fontosak, mindegyik kötődik valamilyen fontos eseményhez az életében. A sárkánytetkó kapcsán az az ötletünk támadt, hogy mozdítsuk el a mintát a keleti sárkánytól az északi, skandináv típusú sárkány irányába, mert az még eléggé feltérképezetlen terület. Azt szerettem volna, ha a sárkány szárnya a vállamon van, mert így valamennyire mozoghat. A szájából okádott lángnyelvek pedig felkúsznak a nyakamon. 
 
Elmagyaráznád a fehér sminket, amit Lisbeth visel? 
 
Bizonyos szempontból Lisbeth önbíráskodó igazságosztó figura. Nagyon okos lány, hihetetlenül intelligens, aki tudja, hogy nem hagyhatja, hogy elkapják. A fehér smink egyfajta harci álarc, kifejezése annak, hogy halálosan komolyan gondolja mindazt, amit tesz. 
 
Nőként a film mely aspektusait tartod a legizgalmasabbnak? 
 
Lisbeth tudja, hogy a férfiakkal szemben fizikailag nem veheti fel a versenyt, mert az sosem lenne fair küzdelem, ezért az ő útja jellemzően nem az erőszak. Ő a kiemelkedő intelligenciáját használja. Talán nem tud olyan erős lenni, mint az ellenségei, de sok más szempontból gyorsabb és hatékonyabb lehet náluk.  
 
Milyen volt a közös munka Fede Alvarez rendezővel? 
 
Fede nagyon különleges rendező, hihetetlenül muzikális. Annyira átlátja a filmkészítést, hogy a filmjei forgatásán egyszerre van jelen rendezőként és a későbbi nézőként, ami szerintem csodálatos adottság. Mindig érzi, hogy mikor kell változtatnia a történetmesélés ritmusán ahhoz, hogy fenntartsa a nézők érdeklődését, ugyanakkor sosem feledkezik meg arról sem, hogy valami újat mutasson a karakterekről. Szinte úgy vezényli le a filmet, mintha egy musical lenne. 
 
Mit gondolsz, Lisbeth mostani története globálisabb, mint a korábbiak? 
 
A film már csak azért is izgalmas, mert jóval több egy egyszerű thrillernél. Több ez, mint egy akciófilm. A sztori szívét egy húsba vágó, szívet tépő dolog adja. 
 
Tulu/InterCom
2018.11.05
|
(14 kép)


Film premierek

Bajnokok

spanyol vígdráma, 124 perc, 2018

Annabelle 3.

amerikai horror, 106 perc, 2019

Yesterday

angol musical, 116 perc, 2019
Játék
A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél.
Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
18:05
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:30
Karate kölyök
amerikai családi film, 1984
18:30
Scooby-Doo! Abrakadabra
amerikai animációs film, 2010
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
18:45
A Riviéra vadorzói
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.