Diákok közbenjárására rendeznek átfogó Jeff Koons-kiállítást Oxfordban

Oxford, Ashmolean Museum, 2019. február 7.-június 9.
Jeff Koons, a kortárs művészet egyik rendkívül megosztó „szupersztárja” Oxfordban rendez kiállítást. A dolog érdekessége, hogy a ritka múzeumi tárlatra nem kurátorok, hanem az Edgar Wind Society diákjai vették rá, miután meghívták Oxfordba.
A látogatást követően a városban található Ashmolean Múzeum – a világ legrégebbi közgyűjteménye – október végén bejelentette, hogy 2019-ben nagyszabású Koons-kiállítást rendez olyan munkákból, amelyek nagy részét korábban még nem mutatták be az Egyesült Királyságban. Alexander Sturgis, az Ashmolean igazgatója elmondta, a kiállításra a diákok vették rá az amerikai művészt, aki a giccs határát erősen feszegető műveivel, hatalmas színes rozsdamentes acélból kiöntött szobraival, újrafestett klasszikusokkal, valamint korábbi feleségével, Cicciolinával készített erotikus fotókból és szobrokból álló, Made in Heaven című, kilencvenes években készült sorozatával vált világszerte ismertté.
 
(The Guardian) 
2018.11.05
|


Játék
Zendaya és Common új dalaival és nagyszerű szereposztással érkezik ez az animációs kalandfilm, amely kiváló szórakozást nyújt az egész család számára.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.