Király András: How to Play!

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, 2018. november 15. - 2019. január 2.
Király András kiállítása folytatása a szeptemberben nyílt, LLplatformban bemutatott installációjának. A „How to Pray!” arra kereste a választ, hogy mik azok a fogódzók, amik segítséget nyújtanak a művésznek, most a Jurányi Galériában a művész ezeknek a formai alapoknak a birtokában alakítja át a teret, útmutatót ad a játékhoz.
A falfestmény a galéria három falát teljes mértékben tölti ki. A krétával rajzolt murális munkával kíván Király visszaemlékezni az általános iskolai Ritmus a művészetben fakultációra. Ami most, 33 évvel később visszanézve pályájának kezdőlökése volt. Az akkori ártatlan rácsodálkozás a művészeti ágak egységére, a mindent átszövő ritmus, a kísérletező (komoly) játék lett a Király absztrakt váltásának gyökere. A Jurányiban látható ideiglenes alkotás tartalmilag kísérlet a zene és a festészet között határ megkeresésére. Belépés csak saját felelősségre!
2018.11.05
|


Játék
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén?”
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.