Talált és kitalált tárgyak - Böröcz András kiállítása

Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Az Amerikában élő Böröcz Andrást nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen évente többször látogat haza egy-egy kiállítás vagy performansz erejéig. Legismertebb munkái a ceruzából készült figurái – melyeket több mint két évtizede készít –, valamint kenyérből, dugóból, gyufából készült szobrai.
Böröcz ahhoz a nemzedékhez tartozik, amely az 1980-as években kezdte pályáját, és akik közül sokan, az ironikus ábrázolásmód mélyén az aktuális helyzet és az emberi létezés különös, egyszerre heroikus és kisszerű vonásait mutatták meg műveikben. A Műcsarnok mostani kiállítása a hazai gyűjteményekből ismert darabok mellett, az 1985-től máig terjedő időszak Amerikában készült munkáit is bemutatja. Ezek segítségével nem csupán a művészt foglalkoztató legfontosabb gondolatkörök rajzolódnak ki előttünk, nem csak formavilágának és anyaghasználatának ötletességét követhetjük, hanem felfedezhetjük azt a jellegzetes gondolkodásmódot is, amely egy mesterember szerénységével és egy avantgárd feltaláló bátorságával fedezi fel és mutatja meg a felszín mögött a dolgok igazi jelentését. 
 
 
2018.11.26
|
(7 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.