„Fontosnak tartom, hogy a nézők minél többféle szerepkörben elfogadjanak” - Vanessa Hudgens

A High School Musical egykori Gabriellája mindjárt betölti a harmincat, és egy mozifilmmel ünnepelteti meg ezt a kerek születésnapot. Az Álommeló főszereplője ugyan Jennifer Lopez, de Vanessa Hudgens is fontos szerepet kapott benne egy nagy cég versengő lelkületű igazgatóhelyetteseként.
Az Álommelót nagyrészt New Yorkban forgattátok, ráadásul elég sok jelenetet vettetek fel a szabadban. Milyen volt, amikor megjelentél Jennifer Lopezzel az emberek között? Letámadtak titeket a rajongók? 
 
Kész katasztrófa volt. (nevet) Próbáltam összehozni egy őszinte és érzelmes pillanatot Jennel, de ez szinte lehetetlen volt, mivel vagy száz ember vett körül bennünket, akik egyfolytában sikoltoztak örömükben. Kemény volt, ez egyáltalán nem ideális helyzet. Jen azonban szembefordult velem, és szeretettel csak annyit mondott, hogy jó lesz, és meg tudom csinálni. Csak ennyi kellett. 
 
A filmbéli karakterednek van egy titkos tehetsége: kiváló fotográfus. Mi a te titkos tehetséged? 
 
Hát, nem vagyok egy konyhatündér, az biztos. Rossz vagyok az ilyen kérdések megválaszolásában. Terveztem már ruhakollekciót, ami talán meglepő lehet azoknak az embereknek, akik nem nagyon ismernek.  
 
Jennifer Lopez a show business veteránja. Kaptál tőle valami hasznos tanácsot? 
 
Igen, volt egy kifejezetten hasznos tanácsa. Azt mondta, hogyha nem érzem jól magam a karrierem egy bizonyos pontján, akkor figyeljek azokra az emberekre, akikre felnézek, és nézzem meg, kikkel dolgoznak. Azokra a PR-osokra, stylistokra és a többiekre lesz nekem is szükségem. 
 
És kikre nézel fel? 
 
Különböző dolgokban különböző emberekre. Ha színészetről van szó, Meryl Streep mindig is a no. 1 ikonom volt. Nagyon fontosnak tartom, hogy a nézők minél többféle szerepkörben elfogadjanak, ezért próbálom újra meg újra kitalálni önmagam. Aztán vannak még emberek a divatvilágban, akik inspirálnak, és persze azok a színészek is, akik nagyon izgalmasan öltöznek. 
 
Jennifer karaktere a filmben a negyvenes éveiben járva vált szakmát. Ismersz valakit, aki ezt a való életben is megcsinálta? 
 
Igen, van egy nagyon közeli ismerősöm, aki éppen szintén valami hasonlón esik át. Nagyon nehéz, mert az ember leginkább saját magát szokta visszafogni. Lehet, hogy van az új munkához tehetséged, és tudnád is csinálni, de ha csak egy kis kétely is megjelenik benned, könnyen lehet, hogy maga alá gyűr mindent, és nem tudsz belekezdeni valami újba. Remélem, az ismerősöm megnézi majd a filmet, és inspirációt merít belőle. 
 
A High School Musical-filmekkel futottál be. Hogyan befolyásolta ez a karrieredet a későbbiekben? Ragasztott rád bármilyen címkét? 
 
Főképp a korai időkben. Általában csupa olyan munkával találtak csak meg, amiket álmomból felkeltve is bármikor meg tudtam volna csinálni. Nem volt bennük kihívás. Ha nem fejlődhetek általa, minek vállaljam el, igaz? Volt egy időszak, amikor elkezdtem hívogatni az ügynökeimet és a menedzsereimet, hogy mi történik velem, miért nem kapok érdekes ajánlatokat? Végül csak türelmesnek kellett lennem, és eljött az én időm. Ott volt a Spring Breakers, ami semmilyen skatulyába sem fért be, arra a filmre máig elképesztően büszke vagyok. Tizenkét év telt el az első High School Musical-film óta, és ma már szeretettel tudok visszagondolni rá. Van abban valami szép, hogy az emberek Gabriellaként emlékeznek rám, mert sokat jelentettem nekik gyerekkorukban, és a film miatt szerették meg a musicaleket. Nem sok mindenkinek adatik meg, hogy az élete során ikonikus karaktert játsszon, ezért ha ez mégis megtörténik, azt értékelni kell. 
Tulu/Freeman Film
2018.12.03
|


Film premierek

Elrabolt világ

amerikai sci-fi, 109 perc, 2019

Mi

amerikai horror, 116 perc, 2019

Életem értelmei

belga-francia filmdráma, 98 perc, 2018

Colette

amerikai-angol életrajzi dráma, 111 perc, 2018

Bazi nagy francia lagzik 2.

francia vígjáték, 99 perc, 2019

A világ gyengéd közönye

francia-kazahsztáni filmdráma, 100 perc, 2018
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:10
18:15
Röplabdázó csodakutya
kanadai családi vígjáték, 2003
18:15
X-Men: Az eljövendő múlt napjai
angol-amerikai sci-fi akciófilm, 2014
18:20
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.