Így készült az Aquaman

Lehet, hogy korábban Aquaman figurája sokak szemében nevetség tárgya volt, ám mióta a figura feltűnt az Igazság Ligájában Jason Momoa megformálásában, a világ végre elkezdte komolyan venni. Most önálló filmet kapott.
10. Az Aquaman film fejlesztése a Warnernél már 2004-ben elkezdődött, de a mostani változat már Geoff Johns 2011-es képregényén alapul.  
 
9. James Wan (Démonok között, Fűrész) rendezőnek a Warner felajánlotta a Flash mozifilm és az Aquaman megrendezését is. Wan azért az utóbbit választotta, mert ezt érezte nagyobb kihívásnak, lévén a figura elég megosztó, és a víz alatti világ megteremtése sem bizonyult épp fáklyás menetnek. 
 
8. Wan számára a két legfontosabb inspirációt Az elveszett frigyláda fosztogatói és A smaragd románca című filmek jelentették. Mindkét filmben kiemelten fontos a csipkelődő, kalandos romantika a férfi és a női főszereplő között. 
 
7. A rendező a nagy tengeri szörny megteremtéséhez A fekete lagúna szörnye című klasszikus horrorfilm lényét használta alapként. 
 
6. Jason Momoa eleinte el sem akarta hinni, hogy komolyan felajánlották neki Aquaman szerepét (bár ez még az Igazság Ligája miatt történt), lévén a karakter a képregényekben egy fehér bőrű, szőke, hosszú hajú figura, aki maximum adoniszi testalkatában emlékeztet az egykori Khal Drogóra. 
 
5. Ez az első DCEU mozifilm, amit teljes egészében digitális kamerákkal forgattak. A korábbi filmeket még 35 mm-es filmre vették fel, a Batman Superman ellen egyes jeleneteit pedig 70 mm-es IMAX kamerákkal. 
 
4. A háromágú szigony a görög mitológiában Poszeidón fegyvere volt. A filmben ezt a fegyvert csak a víz alatti világ nemesi leszármazottai használhatják: Atlanna, Orm és Arthur. 
 
3. A filmet nagyrészt az ausztráliai Queenslandben, valamint olasz, kanadai és marokkói helyszíneken forgatták. 
 
2. A filmhez annyi vizuális effektust kellett készíteni, hogy összesen hét VFX cég dolgozott rajta, többek között a szakma olyan sztárjai, mint az Industrial Light & Magic, a Weta vagy a Digital Domain. 
 
1. A film költségvetése 160 millió dollár (+ marketingköltség) volt, ami elég izmos összeg ahhoz képest, hogy egy korábban a képregényekben nem annyira közkedvelt karakterre költötték el. 
 
 
2018.12.10
|
(5 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.