Így készült az Űrdongó

Egy leszállóágban lévő franchise kaphat most új erőre az Űrdongó érkezésével. A Paramount végre megszabadult Michael Bay toxikus férfiasságától, és egy bájos mesét tett le az asztalra, ahol a főszereplő lány nem csak egy eye candy.
10. Bár Michael Bay rendező már évek óta hangoztatta, hogy kiszáll a Transformers franchise-ból, ezt a lépést csak az ötödik rész után tette meg. Producerként azért továbbra is maradt, ezért az Űrdongó stáblistáján még találkozhatunk a nevével. 
 
9. Michael Bay ötödik Transformers-mozija elég nagy csalódást jelentett bevétel téren a Paramountnak, ezért szó volt róla, hogy rebootolják a teljes szériát, de előtte még adnak egy esélyt az Űrdongó spin-offnak, ami siker esetén akár folytatódhat is, és ezzel valószínűleg elodázná az újraindítás időpontját. 
 
8. A film története 1987-ben játszódik. Ez a dátum már csak azért is fontos, mert maga a Transformers-saga is a nyolcvanas évtizedben született. 
 
7. Bár 1987-ben játszódik a történet, néhány Humvee autó is látható a filmben, csakhogy ezeket a kocsikat csak 1992-ben kezdték el gyártani. Nem mondhatjuk, hogy a korhűség lett volna a legfontosabb kritérium az alkotóknak. 
 
6. Travis Knight rendező ragaszkodott ahhoz, hogy a filmben látható transformerek kinézete az animációs sorozatban látottakhoz legyen hasonló. 
 
5. A filmet ugyanott forgatták, ahol a Netflix 13 okom volt… című sorozata is készült, a két produkció pedig párhuzamosan zajlott egymás mellett. Ez leginkább a Netflix produkciónak okozott problémát, lévén az Űrdongó hangos effektusai és az akciójelenetek felvételei miatt sokszor szünetet kellett tartaniuk a forgatásban. 
 
4. Van magyar kötődése is a filmnek: egy magyar szinkronról készült színfalak mögötti videóból derült ki a rajongóknak, hogy ebben a filmben – legalábbis egy részében – Űrdongó beszélni fog. 
 
3. A nagyjából 120 millió dollár körüli költségvetésével ez a legolcsóbb Transformers-film a franchise történetében. A film abból a szempontból is különleges, hogy ez az egyetlen olyan része a franchise-nak, ami belefért a kétórás játékidőbe. 
 
2. A film nagyon sokat kölcsönöz a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sikerfilmjéből, az E.T. - A földönkívüliből. Már csak azért sem mondhatjuk, hogy lop belőle, ugyanis az Űrdongó executive producerét Steven Spielbergnek hívják. 
 
1. A Transformers franchise filmjei rendre nagyon rossz kritikákat kaptak, ezzel szemben az Űrdongó jelenleg 97%-on áll a világ legnagyobb kritikagyűjtő oldalán, a RottenTomatoeson. 
 
 
2018.12.17
|
(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.