Így készült a Creed II

Ez már a nyolcadik Rocky-mozi, amit leírni is durva, pláne kimondani. Ehhez képest már-már megdöbbentő, hogy az új film kritikai visszhangja kiemelkedően jó. Ha hihetünk Stallone Instagram-posztjának, a Creed II-vel örökre elbúcsúzik az edzővé vált Rocky Balboa karakterétől.
10. Ryan Coogler rendező eredetileg egy Creed-trilógia rendezésével jelentkezett be az MGM-nél, csakhogy az időközben elvállalt Fekete Párduc és folytatása miatt annyira megtelt a naptára, hogy a Creed - Apollo fia után a folytatásokat már nem tudta elvállalni. 
 
9. Szóba jött, hogy maga Sylvester Stallone pótolhatja őt, de Sly végül nem kért a lehetőségből, és egy kevésbé ismert direktor, Steven Caple Jr. kapta meg a lehetőséget. 
 
8. Caple régi Rocky-rajongó, akit a szerződése aláírása után nemcsak a szokásos rendezői felkészülést kezdte meg, hanem nekiállt bokszleckéket venni. Intenzíven edzett egészen addig, amíg a film előkészületei, illetve maga a forgatás közbe nem szólt: az időbeosztása ezután már nem tette lehetővé, hogy napi szinten sportolhasson. 
 
7. A következő filmek inspirálták őt a Creed II-re való felkészüléskor: Warrior - A végső menet, Túl a fenyvesen, Isten városa, A harag tüze
 
6. Ahogy a Rocky IV.-ben, itt sem orosz színészek alakítják az orosz karaktereket. Dolph Lundgren svéd, a fiát alakító Florian Munteanu román, míg Brigitte Nielsen dán születésű. 
 
5. Munteanu meggyőző tesztfelvételt küldött magáról a castingra, és Sylvester Stallonét teljesen lenyűgözte, csak egy baj volt: a színész túl nagynak tűnt, nehezen lehetett őt elképzelni egy súlycsoportban Michael B. Jordannel, de ez nem jelentett akadályt: leadott 10 kilót, így az övé lehetett a szerep. 
 
4. A kettejük közti gigászi összecsapás koreográfiáját a két színész három intenzív héten át nap mint nap gyakorolta. Amikor végeztek, megölelték egymást a ring közepén, amit a stáb egy jókora álló ovációval jutalmazott.  
 
3. A film azon jelenetéhez, amikor Ivan Drago a fiával Philadelphiában edz a híres Rocky lépcsőkön, a stábnak hóra lett volna szüksége, csakhogy a forgatás kezdete áprilisra volt kiírva. A rendező végül elintézte, hogy márciusban már forgathassanak két napot, hogy a havas jelenetet rögzíteni tudják, és ne kelljen műhóval/CGI hóval nehezíteniük a munkát. 
 
2. A bokszmeccs-jelenetekhez az alkotók valódi meccseken, valódi közönség előtt forgattak. Például a stáb kivonult az Antony Joshua és Joseph Parker közti összecsapásra 2018 márciusában, ahol a meccs előtt rögzítették a szükséges felvételeket. 
 
1. A Rocky-filmek hagyományos helyszíne, Philadelphia mellett a stáb még Las Vegasban, Los Angelesben, Moszkvában és Ukrajnában is forgatott.  
 
|
(10 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Müpa Budapest, június 26. 20:00
 
Budapest, Belvárosi Színház, június 26. 19:00
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.