Nyerj páros jegyet a Csak tiszta forrásból - Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső művészetében c. kiállításra!

A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria.
Korniss Dezső egy magyar gyökerű modern festészet kialakítására törekedett, ugyanúgy ahogy Bartók Béla tette a zenében. A kiállítás azt járja körül, hogy Korniss Dezső művészetének egyes korszakaiban hogyan jelennek meg a népművészet és a kézművesség különböző emlékei és ezeket miként alakította át sajátosan szürreális képi világának meghatározó motívumaivá. 
 
A tárlaton csaknem kétszáz Korniss Dezső-művet láthat a nagyközönség, magángyűjteményekből és múzeumok anyagából válogatva, és ezek közé az alkotások közé illeszkednek be a Néprajzi Múzeum különleges kincsei, melyek közül jó néhány először szerepel kiállításon. 
 
Korniss művészetéből „inspirálódva” a magyar művészet jelentős képviselői indultak el az 1960-as években, akik a perifériára szorult népi kultúrák motívumait kapcsolták össze saját képi világukkal. Bak Imre, Csiky Tibor, Keserü Ilona, Nádler István mind személyes kapcsolatban is voltak a mesterrel, műveikből szintén látható válogatás a kiállítás utolsó termében. 
 
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria
 
Időpont: 2019. április 7-ig
 
Ha szeretnél jegyet nyerni a kiállításra, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
Korniss születésének hányadik évfordulója a kiállítás apropója?

A helyes megfejtést beküldők között páros jegyeket sorsolunk a kiállításra. A nyereményt személyesen lehet átvenni. Hogy biztosan időben megkapd az értesítést, rendszeresen ellenőrizd a spam mappádat is!

Neved:
Telefonszámod:
E-mail címed:

Beküldési határidő: január 20., vasárnap 24:00
A nyerteseket e-mailben értesítjük!

Játékos a fenti játékba történő részvételét megelőzően a www.est.hu Adatkezelési Tájékoztatóját és Általános Játékszabályzatát megismerte és a játékba lépéssel az abban foglaltakat elfogadja, illetve hozzájárul a játékba történő regisztráció során közölt személyes adatainak ezen feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá ahhoz, hogy az adatkezelő részére közvetlen üzletszerzési célú reklámokat, hírleveleket küldhessen.
(4 kép)
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2018. június 27. - 2019. január 31.
 
 
 
Budapest, Bálna, 2018. december 22. - 2019. február 23.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.