Lebegő végtelen. ®ilvinas Kempinas – Csörgő Attila – Erdély Miklós kiállítása

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 13. - 2019. március 13.
A Magyar Nemzeti Galériában december óta látható a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményének fő műveiből válogatott kiállítás, ami mellett még egy izgalmas kamarakiállítás is várja a látogatókat.
Ezen a Szépművészeti Múzeum egyik új szerzeményét, ®ilvinas Kempinas Lemniscate (2007) című installációját mutatják be, ami első ízben látható az intézmény falai között. A Möbius-motívum kempinasi alkalmazása, annak hazai konceptuális és posztkonceptuális értelmezései közötti dialógus megteremtése érdekében a kabinetben Kempinas műve Erdély Miklós és Csörgő Attila alkotásaival került egy térbe.
 
Az egymással asszociatív kapcsolatba hozható művek a Möbius-szalag letisztult formájából és tematikájából kiindulva a tér és az idő viszonyának komplex összefüggéseire, a végtelen mibenlétére, illetve láthatóvá tételének kihívásaira reflektálnak: a tér és az idő linearitását sajátosan kicsavarva egyfajta időhurkot képeznek, mely időhurok a gyűjteményi kiállítás egészében a „múlt” és a „jelen” közötti térben elhelyezett kabinet pozícióját is sajátosan újraértelmezi.
2019.01.08
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.