KÉP-ÉLMÉNY

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 18. - 2019. március 10.
2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú, az önismeretet segítő művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult fotográfusok, fotóművészek közreműködésével.
A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus – Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri Gáspár, Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva – közreműködésével zajlott. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ KÉP-ÉLMÉNY című kiállítása ezt a közel egyéves folyamatot és az ezalatt elkészült munkákat mutatja be. 
 
„A fotográfiai alkotó munkámban és a gyermekvédelemben szerzett több mint húszéves tapasztalatomat integrálom ebben a projektben, ami a művészet és a segítő munka különös találkozásának termékeny folyamatát jelenti számomra. Ebben a folyamatban, akár a fiatalokról, akár a résztvevő fotográfusokról van szó, elkötelezett vagyok minőségi fotográfiai alkotások létrehozásában. A projektben azt a keretet igyekeztem megteremteni, amely létrehoz egy olyan alkotói teret, ahol egyszerre lehet jelen a valóság és a fantázia, ahol lehetőség nyílik az alkotói folyamatban megjelenő megismerésre, elfogadásra, a felelősség felvállalására. Fontos, hogy időről időre visszatérjünk ebbe a térbe és élvezzük, szeressük, foglalkozzunk vele és tudjuk, hogy egyértelműen dolgunk van vele. A fotográfusok és a növendékek együttgondolkodása kapcsán annak jártunk utána, hogy mire képes a fotográfia. A projektben résztvevő gyermekotthoni fiatalok életük elején jelentős hátránnyal indulnak, emberi és szakmai tudásom birtokában az a meggyőződésem, hogy a hátrány lefaragásához járulunk hozzá a KÉP-ÉLMÉNY projekt és kiállítás megvalósításával” – mondta el Hossala Tamás, a projekt vezetője. 
 
2019.01.14
|
(12 kép)


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.