Gyerekprogramok a héten

február 7 - 13.
Javában benne vagyunk a farsangban, amit koncerttel, kézműveskedéssel, mulatsággal ünnepelhetnek a gyerekek. Külön napot kapnak a tehetségek, Kassák és a dadaizmus is bemutatásra kerül, a természet iránt rajongókat pedig a Hungexpóra várják, ahol a FEHOVA keretében tartanak érdekes gyerekfoglalkozásokat.
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház 
www.kult13.hu 
február 10-én 16.30: 
Misimókus kalandjai – Árnyjáték 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Misi, a fekete farkú mókus útra kel. Az örökké termő fát keresi. Azt a fát, amiről Szajkó néni mesélt, ami mindig terem, ahol nem kell eltenni télire. Ahol minden szép és jó. De létezik-e egyáltalán ilyen hely? Erre keresi a választ az előadás. Jegyár: 1350-1850 Ft. 
 
Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
február 10-én 11h: 
Búgócsiga Zenede – Farsangi koncert 
 
Ajánlott korosztály: 3-7. Itt a farsang áll a bál a Búgócsiga Zenedével! A koncert, melyre jelmezben jönni ajánlott és szülőket elhozni kötelező! Óriási farsangi hangulat lesz mesékkel, játékokkal és nem utolsósorban jó dalokkal. Itt még a fakanál is keringőzni fog.  Jegyár: 1300-1600 Ft.  
 
Bethlen Téri Színház 
www.bethlenszinhaz.hu
február 10-én 10h: 
Vitéz László és az elátkozott malom – Pályi János előadása 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják! Az előadás után kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket. Jegyár: 1600 Ft.
 
Budapest Jazz Club 
www.bjc.hu 
február 10-én 10.30: 
Szeleburdi Játéksziget: Eszter-lánc Mesezenekar 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Télűző, hideg ellen mesevilágba bújó, hóolvasztó farsangi koncertre hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. Jegyár: 1500 Ft, családi jegy (4 fő): 4800 Ft.  
 
Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum 
www.btm.hu 
február 8-án 19h: 
Apródok és Udvarhölgyek Pizsamaparti 
 
Ajánlott korosztály: 7-13. Kiből lehetett apród vagy udvarhölgy a középkori Budán? Hány évesek voltak, hogyan éltek, mit tanultak és hogyan szórakoztak a királyi udvarba kerülő fiúk, lányok? Jelmezt öltünk és sok izgalmas kérdésre találunk választ az éjszaka folyamán. A program regisztráció köteles. Regisztrálni a pizsamaparti@mertmarketing.hu címen lehet. Jegyár: 8000 Ft.  
 
Eötvös10 KKSz 
www.eotvos10.hu 
február 13-án 14h: 
Aranyszamár Bábszínház: Péter és a csodaágy
 
Ajánlott korosztály: 5-10. Péter egy olyan fiú, aki időnként rongál: fát, bútort és egyéb fából készült jószágokat. Amikor édesanyja váratlanul megbetegszik, Péterből egy csapásra megrögzött bútorrongáló lesz. Jegyár: 1150 Ft.  
 
Ferenczy Múzeum 
www.muzeumicentrum.hu 
február 10-én 10–13h: 
Családi nap: Maszkkészítő workshop és tárlatvezetés a Világok közt tárlaton 
 
A workshopon való részvétel ára: 500 Ft, 7 év alatti gyerek egy kísérőjének ingyenes. A tárlatvezetés regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@muzeumicentrum.hu címen lehet.  
 
FSZEK Üllői úti Könyvtára 
www.fszek.hu/ulloi 
február 8-án 17h: 
Manófaktúra – Hóvirágok 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Újrahasznosítunk, hogy védjük a környezetet, és kreatív, új technikákat is tanulhatnak a látogatók. Mesés kézműves programsorozat. Ingyenes!  
 
Füvészkert 
www.gyerekkertesz.hu 
február 9-én 10h, 11.15: 
„Húsevő” vagyis rovaremésztő növények 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Előzetes jelentkezés szükséges! Online, vagy a szamocatanoda@gmail.com címen. Jegyár: 1800 Ft.  
 
Hungexpo – BNV 
www.fehova.hu 
február 7–10.: 
FEHOVA 
 
Ajánlott korosztály: 0+. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója. A Magyar Horgász Szövetség külön gyermekfoglalkozásokat tart a rendezvény ideje alatt.  
 
Kassák Múzeum 
www.kassakmuzeum.hu 
február 9-én 10–13h: 
Dada fanzin – Családi nap 
 
Ajánlott korosztály: 0+. Hány szóból áll Kassák Lajos leghosszabb verse? És hány új verset lehetne írni belőle? Ezen a napon mindannyian a nyomdokába léphetünk, és kipróbálhatjuk magunkat dadaista költőként. A ló meghal a madarak kirepülnek című versből készült szókártyákkal játszva felfedezzük a nyelv végtelen lehetőségeit, újabb és újabb képeket csalogatva elő a kupacból kiválasztott szókártyákkal. Az elkészült műveket pedig írógéppel legépelve, vagy fénymásolón sokszorosítva tesszük halhatatlanná. Jegyár: 800 Ft, családi jegy: 1800 Ft (2 családtag és 2 kiskorú gyermek).  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu 
február 9-én 17h: 
Csengő bongó délután – Fehérlófia mesés zenejáték 
 
Ajánlott korosztály: 5+. A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Jegyár: 600-1200 Ft. 
 
február 11-én 10h: 
Babaszínház: Tütü-tutu autó 
 
Ajánlott korosztály: 0-3. Az előadás utazásra hívja a legkisebbeket. Útra kelnek, vízre szálnak, felhők közt is kocsikáznak! Jegyár: 1200 Ft.  
 
KULTI – Kelenvölgyi KH  
www.kultura.ujbuda.hu 
február 9-én 10h: 
Farsangi mulatság 
 
Ajánlott korosztály: 2-10. Koncert, házi készítésű jelmezek versenye és kézműves sarok várja a látogatókat. Nehéz napok járnak mostanában Farsangiára! A gonosz Nemnevet sárkány elrabolta Vidoretta hercegnőt, hogy ezzel lehetetlenné tegye Farsangia nemzeti ünnepét, a Farsangot! Jegyár: 800 Ft. 
 
Magyar Nemzeti Galéria 
www.mng.hu 
február 7-én 11h: 
Mama, nézd! – Babával a Múzeumban 
 
Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat, akik kicsikkel is szívesen részt vennének tematikus alkalmainkon. Fedezzük fel együtt a magyar festészet legszebb családi képeit! Jegyár: 900 Ft. 
 
február 13-án 15.30–17.30: 
Barangolószakkör – Ismerd meg a múzeumot! 
 
Ajánlott korosztály: 8-14. Téma: Népművészet és hagyomány a Korniss Dezső kiállításon. – Szűrdíszítés. Előzetes regisztráció szükséges a muzeumpedagogia@mng.hu címen. Jegyár: 900 Ft. 
 
Marczibányi Téri MK 
www.marczi.hu 
február 9-én 11h: 
Kovácsovics Fruzsina interaktív koncertje 
 
Jegyár: 1500 Ft. 
 
február 10-én 10–12h: 
Kőketánc - Palacsintás bál 
 
Ajánlott korosztály: 1-7. Zene, tánc, ének, játék, kézművesség és mese várja a gyerekeket. Jegyár: 600 Ft.  
 
Mesemúzeum 
www.mesemuzeum.hu 
február 9-én 11h: 
Papírszínház mesék 
 
Ajánlott korosztály: 5-10. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. Jegyár: 400-600 Ft.  
 
Miniversum 
www.miniversum.hu 
február 9–10. 10h: 
Farsangi készülődés 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Miniversum kvíz, farsangi díszek és álarckészítés, digitális vonatozás iPaddel, makettházépítés várja az érdeklődőket. A Miniversum egy olyan hely, ahol a felnőttek és a nagyobbak is kompromisszumok nélkül, jól tudnak szórakozni. A terepasztalok mellett végig vannak fellépők, így a legkisebbek is jól láthatják a kiállítás minden apró részletét. 
 
Óbudai KK – Civil Ház 
www.kulturkozpont.hu 
február 9-én 11h: 
Farsang MiaManónál 
 
Mindig történik valami a Manókkal, ami lázba hozza őket. Ezúttal a farsangi készülődéssel vannak elfoglalva: sürögnek-forognak, jelmezekbe öltözködnek és a gyerekekkel együtt idézik fel a farsangi szokásokat. Természetesen nem maradhat el Rontombontom és Banyamanya se, akik megzavarják az önfeledt mulatságot, de most is az igazság győzedelmeskedik a jóságos Tündér segítségével. Ingyenes! 
 
február 13-án 16h: 
Bütykölő: Kötés 
 
Februárban mindenki nagy kedvence, a kötés lesz porondon. Jöhetnek kicsik, szülők, nagymamák. Lesz sok színes fonal, mindenkinek a képzeletére van bízva, hogy mit alkot, miután elsajátította a különféle kötési technikákat. Ingyenes! 
 
Óbudai Kulturális Központ 
www.kulturkozpont.hu 
február 10-én 10h: 
Családi vasárnapok: Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona 
 
Ajánlott korosztály: 4+. Árgyélus királyfi lenn, a földön folyton az eget kémleli, Tündérszép Ilona fenn, az égben egyre a földet lesi. Egymás után vágyakoznak – s az Ilona könnyéből sarjadt aranyalmafa tövénél végre találkoznak. Ilona tündéranyja leányát félti, s minden bűbájt bevet, hogy a csalódástól megvédje a szerelmes tündérgyermeket. Jegyár: 1100-1400 Ft.  
 
Óbudai Platán Könyvtár 
www.platankonyvtar.hu 
február 11-én 16–18h: 
Origami – A papír nem hajthatatlan! 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A Magyar Origami Kör foglalkozása. Ingyenes!  
 
Óbudai Platán könyvtár fiókkönyvtára – Ezüsthegyi Könyvtár 
www.platankonyvtar.hu 
február 9-én 10h: 
Farsangi kavalkád 
 
Télbúcsúztató farsangi mulatság. Ingyenes! 
 
Zeneakadémia  
www.zeneakademia.hu 
február 10-én 11h: 
A tehetség napja 2019 – családi nap 
 
Ajánlott korosztály: 10-15. A kiemelkedő fiatal tehetségek koncertjei mellett filmvetítés, előadás és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket. Mindemellett bepillanthatnak Dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora hárfa-, Dr. Eötvös József tanszékvezető gitár- és Dráfi Kálmán tanszékvezető zongora-vagy Fassang László tanszéki csoportvezető orgonaórájára a világ talán legszebb tantermében. Jegyár: 1500 Ft. 
 
2019.02.06
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 97 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
Szo
19
21:08
Grizzy és a lemmingek
2016, I. évad, 15. rész: Póklemmingek
21:10
Steven Universe
2013, I. évad, 29. rész: Legyen Beach City kretén!
21:10
Bing
I. évad, 20. rész
21:18
Kismackó kalandjai
I. évad, 39. rész
21:20
Grizzy és a lemmingek
2016, I. évad, 16. rész: Zsákbamedve
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.