Rendhagyó tárlatvezetések és gyerekprogramok a Nemzeti Galéria Korniss-kiállításán

Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében címmel december óta látható a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása, melyhez számos kiegészítő program is kapcsolódik a múzeumban.
Korniss Dezső művészetében pontosan megfigyelhető, hogy az egyes témái milyen népművészeti formák alapján születtek meg. Ennek a népi motívumkörnek mentén épül fel a Galéria farsangi programja is, mely a kiállításhoz a magyar népművészet, a népzene és a néphagyomány mentén kapcsolódik. A február 23-án, szombaton, 16 és 23 óra között megrendezésre kerülő farsangon gyerekprogramokkal, workshoppal, speciális tárlatvezetéssel és zenés foglalkozással is készülnek a szervezők. Lesz továbbá táncház és jelmezverseny is, természetesen a népviselet jegyében. 
 
Ha már gyerekprogramok, a legkisebbeknek külön programtárral készül a múzeum. Szombati napokon, 11.00 órától játékos tárlatvezetéssel várják a 6-12 éveseket (pontos dátumok itt olvashatók), de a múzeum februári 13-ai Barangoló Szakköre, valamint a február 16-án tartandó Szombati szemezgető című foglalkozása szintén a Korniss-kiállításhoz kapcsolódik témáiban.  
 
Természetesen nemcsak a gyerekeket, a felnőtt korosztályt is várják a múzeumba, ahol Kolozsváry Marianna művészettörténész vezetésével kurátori, illetve művészeti szakemberek közreműködésével rendhagyó tárlatvezetéseken is részt vehetnek az érdeklődők az április 7-ig nyitva tartó Korniss-kiállításon. 
2019.02.08
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.