Werner Pawlok: Viva Cuba!

Budapest, LUMAS Budapest Galéria, február 28. - március 31.
A fényt, ami belülről ragyog, nem lehet kioltani, tartja egy kubai közmondás. Kuba fénye pedig belülről ragyog és állandó, még a legnagyobb változások közepette is. Werner Pawlok magával ragadó fotósorozatával pont ezt az örök dicsőséget örökítette meg Havanna ikonikus építészetén keresztül.
Bár emberi alakok nem bukkannak fel, ezek az épületbelsők mégis felfedik az itt élők életének apró részleteit. A világszerte népszerű stuttgarti művész Viva Cuba! című fotósorozata március végéig látható a LUMAS Budapest Galériában.  
 
Pawlok 2004 óta fotózza a karibi térség gyöngyszemét, fotósorozata, a ‘Cuba – Expired’ a LUMAS galériák egyik legnépszerűbb kollekciója. 2015-ben Pawlok visszatért Havannába, hogy az exkluzív alkotásokban örökítse meg a nagy változásokon áteső fővárost. A pusztuló architektúra és élettel teli színek kontrasztjának segítségével Kuba pulzáló ritmusa és minden érzékre kiterjedő élménye elevenedik meg a szemünk előtt: magas mennyezetek, felfelé törekvő falak, mélyvörös, élénkzöld, vagy gazdag sárgás árnyalatok. Miközben szemügyre vesszük az itt élők mindennapjainak mementóit, az illatos, meleg levegő átjárja ezeket a különleges, levegős tereket. „Olyan helyszíneket keresek, amelyek nehezen elérhetők. A műveimmel felfedezni, felfedni szeretnék, és ebben a véletlen mindig nagy szerepet játszik” – mondta el fotóiról Werner Pawlok.  
 
2019.03.04
|
(3 kép)


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.